Вироком апеляційного суду Харківської області 31-річного уродженця Харківської області, який мешкав у Харкові, раніше неодноразово судимого за скоєння крадіжок та хуліганських вчинків, засуджено за вчинення розбою та умисного вбивства до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомила кореспонденту УНІАН державний обвинувач прокуратури Харківської області Олена ШЕМАЄВА, наприкінці квітня 2005 р. серед ночі цей чоловік, який працював у приватній фірмі, з метою заволодіти чужим майном здійснив розбійний напад на касира залу гральних автоматів одного з ТОВ у м. Харкові на Холодній Горі.

Скориставшись під час гри відсутністю відвідувачів і тим, що касир вийшов зі своєї кімнати та повернувся до нього спиною, він завдав йому удару металевим прутом по голові. Переконавшись, що потерпілий втратив свідомість і не може чинити опір, нападник дістав з його кишень ключі від вхідних дверей приміщення та від сейфу, безпосередньо від гральних автоматів, мобільний телефон і вже почав закривати на замок вхідні двері. Коли ж касир поволі почав приходити до тями, злодій знову завдав йому ударів по голові. Відрізавши ножем від грального автомата електричний  провід, душогуб зробив з нього зашморг, накинув на шию потерпілому і підвісив того до ручки на дверях. 

Відео дня

Нападник викрав із сейфу 700 грн., заволодів мобільним телефоном жертви. Великих грошей, на які так розраховував, він так і не побачив: з гральних автоматів сипалися одні жетони.

Суд погодився з пропозицією державного обвинувача щодо  міри покарання злочинцеві, повідомила О.ШЕМАЄВА