Прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно приватного адвоката, який підозрюється у хабарництві.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник слідчого відділу

прокуратури Олег ГОДУЄВ, 12 квітня адвокат отримав від громадянина К. хабар у сумі 1000 дол. США та ще 2500 грн.

Відео дня

У ході слідства встановлено, що на початку лютого співробітниками одного з райвідділів внутрішніх справ м. Харкова у громадянина К. було вилучено авто БМВ-730 у зв’язку з перевіркою техпаспорта і поставлено його на штрафмайданчик. У зв’язку з цим  власник цього авто звернувся за наданням юридичних послуг до приватного адвоката, з яким уклав  відповідну угоду. Після цього адвокат, діючи з корисливих міркувань, прагнучи заволодіти майном власника авто шляхом обману, схилив останнього передати йому кошти в сумі 1500 доларів США нібито для наступного давання хабара посадовим особам райвідділу внутрішніх справ. Проте справжнім наміром адвоката було привласнення цих коштів.

Кримінальну справу стосовно приватного адвоката порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.1 ст.369, ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (підбурювання до вчинення злочину; замах на вчинення злочину; давання хабара; шахрайство). У адвоката взято підписку про невиїзд. У справі ведеться слідство.

За словами О.ГОДУЄВА, у випадку доведення вини адвокату за подібні діяння законом передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи виправними роботами на термін до 2 років, або обмеженням волі на термін до трьох років. За давання ж хабара - штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі від 2 до 5 років.