В Харківській області порушено 9 кримінальних справ за фактами порушень під час парламентських та місцевих виборів в Україні 26 березня 2006 р.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник прокурора області Сергій ХАЧАТРЯН на засіданні Ради протидії корупції та злочинності Харківської облдержадміністрації. За його даними, загалом обласна прокуратура зареєструвала 18 заяв щодо різного роду порушення, і за конкретними фактами порушено 2 кримінальні справи. Крім того, ще 59 заяв надійшло до органів міліції - за їхніми матеріалами порушено 7 кримінальних справ.

Говорячи про конкретні факти, С.ХАЧАТРЯН повідомив, що обласна прокуратура має намір найближчим часом винести рішення по фактах втручання в роботу виборчих комісій в Жовтневому районі м. Харкова. Зокрема встановлено, що під час підбиття підсумків виборів керівник Жовтневого району м. Харкова Семен ЄРОМЕЦЬКИЙ перешкоджав роботі виборчих комісій і активно втручався в роботу правоохоронних органів. За словами заступника прокурора, про це свідчать факти, викладені в численних скаргах та заявах виборців до правоохоронних органів.

Відео дня

На даний час матеріали, що стосуються виборів у Жовтневому районі, сказав він, розділені на дві події. "Одна подія вже направлена до суду, другу розглядає прокуратура. В найближчий день ми винесемо рішення", - повідомив С.ХАЧАТРЯН.