Лідер блоку «Народна опозиція» Наталія ВІТРЕНКО називає «психічною атакою» заяви міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА про нібито існуючу загрозу її життю.

Про це Н.ВІТРЕНКО заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Загрози ніякої я не відчуваю, і я розумію, що це – психічна атака, розрахована навіть, можливо, не стільки на мене, скільки на моїх дітей, на моїх рідних», - зокрема сказала Н.ВІТРЕНКО.

У свою чергу, керівник виборчого штабу «Народної опозиції», соратник Н.ВІТРЕНКО Володимир МАРЧЕНКО, назвавши Ю.ЛУЦЕНКА епітетами, некоректними для відтворення в ЗМІ, заявив, що той «використовує своє службове становище для виконання політичних замовлень, для проведення психологічного і політичного терору».

«Він (ЛУЦЕНКО) чудово розуміє, що для того, щоб збити суспільне напруження і суспільну необхідність в перерахунку голосів і підтримку Н.ВІТРЕНКО, він починає придумувати абсолютно різні версії – лиш би відвернути увагу від найголовнішого питання: масової фальсифікації на виборах», - заявив В.МАРЧЕНКО.

Він також звинуватив Ю.ЛУЦЕНКА а тому, що той “не хоче розслідувати факт замаху на життя Н.ВІТРЕНКО” в жовтні 1999 року, а також – “не бажає шукати політичного замовника організації замаху».

Водночас В.МАРЧЕНКО підкреслив: «По відношенню до Н.ВІТРЕНКО не може бути замовлення на замах – вона не бізнесмен, у неї немає ніяких фінансових або політичних зобов`язань перед ким-небудь, отже, немає мотивів для замаху». На його думку, Ю.ЛУЦЕНКО «формує чергову схему і громадську думку, щоб руками соціалістів прибрати фізично Н.ВІТРЕНКО з політичної арени».

Щодо всього вищесказаного Н.ВІТРЕНКО заявила: «Безумовно, це також моя точка зору».

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ України Ю.ЛУЦЕНКО публічно двічі, 31 березня і 4 квітня, заявляв, що готовий надати охорону лідеру Блоку «Народна опозиція» Н.ВІТРЕНКО, оскільки не виключає, що на неї може бути вчинений замах - через програш Блоку на виборах 26 березня - з боку осіб, які здійснювали фінансування її передвиборної кампанії.

«Хотів би, щоб не розглядали в комічному ракурсі мої заяви щодо небезпеки Наталії Михайлівні ВІТРЕНКО, як би я симпатизував або не симпатизував її діяльності», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО. «На даний момент її життя дійсно, з моєї точки зору, знаходиться під загрозою. Тому я абсолютно серйозно пропоную їй скористатися можливістю одержати державну охорону», - додав він.

«Я офіційно пропоную їй охорону від МВС, тому що організоване політичне угруповання, яке вона повинна була завести до парламенту, пролетіло, і це дуже небезпечно для її життя», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО. У цьому контексті він також зазначив: «Не я ж винуватий, що вона на фініші своєї політичної кар`єри раптом очолила організоване політичне угруповання Макса Бєшеного (мається на увазі російський бізнесмен Максим КУРОЧКІН, якого МВС України оголосило в міжнародний розшук – УНІАН).

За словами Ю.ЛУЦЕНКО, надати охорону Н.ВІТРЕНКО його спонукає те, що він переживає «за Наталію Михайлівну, тому що Макс Бєшений не прощає прольотів і таких скажених витрат на ніщо». Водночас він пропонував Н.ВІТРЕНКО в обмін на охорону сказати, де зараз перебувають оголошені в розшук два кандидати з її блоку «пан САЛО і пан ВАРЦАБА».