Колишній заступник голови Фонду держмайна України Сергій ЛАЗАРЕНКО називає "абсурдними і цинічними" звинувачення МВС у тому, що він нібито найняв кілерів для фізичного усунення своєї 33-річної дружини Еріки.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За словами С.ЛАЗАРЕНКА, 2 березня 2006 року близько 16.00 у Києві біля офісу Партії реабілітації народу України, за списком якої він балотувався в депутати Київради, до нього підішли троє чоловіків і, представившись співробітниками міліції, запропонували пройти "на співбесіду" з начальником Департаменту карного розшуку МВС України на вул. Богомольця, 10.

Відео дня

Як зазначив С.ЛАЗАРЕНКО, в кабінеті у начальника департаменту він дізнався, що на його дружину Еріку ЛАЗАРЕНКО готувався замах, за підозрою в цьому в Харківській області затримано двох чоловіків, у яких вилучено вибуховий пристрій, призначений для підриву автомобіля дружини. Далі, за словами С.ЛАЗАРЕНКА, йому було запропоновано для впізнання затриманих проїхати із співробітниками міліції до Харкова, після прибуття куди від співробітників місцевого управління карного розшуку він дізнався, що затримані мали підкласти вибухівку в автомобіль Е.ЛАЗАРЕНКА на його прохання.

С.ЛАЗАРЕНКО також повідомив, що 13 березня постановою Київського районного суду Харкова він був арештований, а 16 березня за рішенням Апеляційного суду Харківської області звільнений під заставу в сумі 17 тис. грн.

На запитання журналістів, з чим пов`язує він висунуті звинувачення і порушену кримінальну справу, С.ЛАЗАРЕНКО відповів, що йому важко що однозначно припустити, проте він не виключає, що "ця справа носить замовницький, політичний характер", оскільки до призначення на посаду заступника голови ФДМ він керував Донецьким регіональним відділенням Фонду. Виходячи з цього, С.ЛАЗАРЕНКО допускає, що люди, які, на його думку, сфабрикували проти нього кримінальну справу, вважають, що він – «людина ЯНУКОВИЧА і виконував його команди». При цьому він додав, що ніякого відношення до виборчої кампанії Партії регіонів не мав, а, працюючи як у регіональному відділенні ФДМ, так і в самому Фонді, виконував службові обов`язки виключно в рамках правового поля.

С.ЛАЗАРЕНКО також сказав, що відстоювати свою правоту він має намір у встановленому законом порядку.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на Центр по зв`язках з громадськістю Управління МВС України в Харківській області, 17 березня міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО заявив журналістам, що в правоохоронних органів є прямі докази того, що громадянин Л. замовив убивство 33-річної киянки.

Він також повідомив, що під час затримання зловмисника правоохоронні органи вилучили в нього незареєстровану вогнепальну зброю. Тому рішення одного із судів Харкова від 16 березня про звільнення підозрюваного Л. під заставу керівник МВС назвав «неадекватним» і пообіцяв оскаржити. «17 тисяч гривень - така, виявляється, з погляду харківських суддів, ціна життя людини в Україні», - зазначив Ю.ЛУЦЕНКО.

За інформацією міністра, запобігти вбивству киянки вдалося лише завдяки оперативній комбінації, розробленій працівниками Департаменту карного розшуку МВС України і працівниками УМВС у Харківській і Донецькій областях. Міліціонери затримали жителів Донецької області, які планували висадити автомобіль «Лексус», що належить вибраній жертві. У зловмисників вилучили вибуховий пристрій. Працівники міліції відновили весь ланцюг злочину. Замовник - громадянин Л. - знайшов посередника і передав йому 5 тисяч доларів за виготовлення вибухового пристрою. Той вийшов на виконавців у Донецькому регіоні, які «змайстрували» бомбу, здатну висадити в повітря 16-поверховий будинок.