Коаліція “За диктатуру Закону” ініціює скликання Конституційних зборів 4 квітня об 11.00 у Будинку вчителя у Києві.

Про це повідомив лідер Коаліції Сергій КРИЖАНІВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, на збори запрошуються Президент України, голова Конституційного Суду України, секретар РНБО, глава Секретаріату Президента України, члени Кабінету Міністрів України, голова ЦВК.

Відео дня

Як сказав С.КРИЖАНІВСЬКИЙ, мета зборів – об’єднання зусиль усіх політичних партій, народних депутатів України, аби не допустити приходу до державної влади антидержавних осіб, не допустити ліквідації в Україні інституту президентства, не допустити руйнації в Україні усіх гілок влади.

Коаліція “За диктатуру Закону” висловлює рішучий протест та обурення з приводу використання певними політичними силами «брудних» технологій у період підготовки і проведення виборів до Верховної Ради України та місцевих рад усіх рівнів.

“Про те, що вибори відбувались незаконно, нечесно, а їх результати сфальсифіковані, заявляють представники майже усіх політичних партій, не лише тих, які залишились поза 3-відсотковим бар’єром, а й тих, які потрапили до парламенту та місцевих рад, сільських, селищних рад”, – заявив С.КРИЖАНІВСЬКИЙ.

За його словами, учасники Коаліції «За диктатуру Закону» вважають, що склалася ситуація, коли деструктивні сили надають свої позиції у різко стверджувальному тоні, як єдино правильні, а виступи і заяви політичних партій та громадських організацій, які мають іншу позицію, ігноруються. Це викликає глибоке занепокоєння учасників Коліції та усіх громадян України, сказав С.КРИЖАНІВСЬКИЙ.

“За таких обставин триває руйнування державності, виникає загроза незалежності та цілісності України, в умовах, коли ігноруються норми закону, можливий варіант конституційного перевороту”, – вважає С.КРИЖАНІВСЬКИЙ.

Члени Коаліції звертаються до Президента України Віктора ЮЩЕНКА як до гаранта Конституції з вимогою захисту виборчих прав кожного громадянина України та з вимогою захисту Конституції України.