ВАТ “Мегабанк” (Харків) планує до кінця 2006 р. здійснити запозичення на зовнішніх ринках шляхом залучення синдикованого кредиту на 10-20 млн. дол. Про це повідомив 30 березня на прес-конференції в УНІАН директор з корпоративних фінансів інвестиційної компанії “Concorde Capital” Віталій СТРУКОВ. За його словами, вже наступного тижня банк подасть відповідні заявки в Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та в Міжнародну фінансову корпорацію (МФК).

Як відмітив В.СТРУКОВ, згідно з розробленим планом розвитку банку планується протягом найближчих 2-3 років залучити кредитних коштів, у тому числі шляхом розміщення єврооблігацій, на загальну суму в 200 млн. дол.

Як відзначив голова правління ВАТ “Мегабанк” Віктор СУБОТІН, залучені кредитні кошти планується направити на завершення формування філійної мережі, роздрібного банкінгу. Зокрема, за інформацією голови правління, до кінця 2006 р. планується відкрити ще 6 балансових філій банку, а наступного року банк планує накрити своєю філійною мережею всю Україну, при цьому збільшивши кількість банкоматів до 300. На сьогодні, за словами В.СУБОТІНА, філії банку є лише в 11 областях України.

Відео дня