300 посадових осіб в Харківській області притягнуто до кримінальної відповідальності за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, про це було повідомлено на селекторній нараді з питань погашення заборгованості із заробітної плати та недоїмки до Пенсійного фонду.

На нараді відзначалося, що станом на 27 березня область має борг із заробітної плати в сумі 36 млн. 536 тис. грн. Значне зростання боргу спостерігається на активних підприємствах. Станом на 1 березня борг мають 258 підприємств області. Найбільша заборгованість – у секторі промисловості та сільськогосподарському комплексі.

Відео дня

За словами голови облдержадміністрації Василя ТРЕТЕЦЬКОГО, районні комісії з погашення заборгованості працюють неефективно. Керівники цих підрозділів неналежним чином виконують свої обов’язки. Найгірша ситуація, де спостерігається бездіяльність у питаннях погашення заборгованості, сказав він, є Балаклійський, Барвінківський, Валківський, Дворічанський, Дергачівський, Зміївський, Ізюмський, Кегичівський, Куп’янський, , Нововодолазький, Первомайський, Харківський, Чугуївський, Шевченківський райони та м. Куп’янськ і м. Люботин.

До найбільш ефективних у цьому питанні районів належать Великобурлуцький, Близнюківський, Лозівський райони області та Ленінський, Жовтневий і Комінтернівський райони м. Харкова.

Заступник прокурора області Микола ШАДУРА підкреслив, що своєчасна виплата заробітної плати - питання соціальної безпеки держави, і тому прокуратура жорстко реагує на випадки порушення законодавства України у питаннях оплати праці. За даними прокурора, відкрито 106 кримінальних справ за несвоєчасну виплату зарплати, понад 300 посадових осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, подано більше 1000 позовів до судів.

В.ТРЕТЕЦЬКИЙ закликав начальників галузевих управлінь, керівників райдержадміністрацій і міст області з усією відповідальністю поставитися до вирішення проблеми погашення боргів із заробітної плати і Пенсійного фонду України. Відтепер обласні селекторні наради проводитимуться раз на два тижні, значив заступник губернатора.