Заборгованість по заробітній платні на сільгосппідприємствах Харківської області становить близько 6 млн. грн. Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі облдержадміністрації з посиланням на заступника губернатора Віктора ЗВЄРЄВА.

За його словами, у лютому ц. р. в економічно активних сільськогосподарських підприємствах області заборгованість по зарплаті вдалося скоротити на 786,6 тис. грн., або на 11 %. Всього ж на початок березня борг мають 55 сільгосппідприємств (70 – на початку лютого).

За даними начальника Головного управління агропромислового комплексу ХОДА Івана ВОЙТОВА, впродовж лютого заборгованість виникла в СП "Перемога" Богодухівського району (19,5 тис. грн.), СВК "Ізюмське" Борівського (10 тис. грн.), ТОВ "Водолазьке" Нововодолазького району (60 тис. грн.). Найбільшу тривогу, за словами І. ВОЙТОВА, викликає стан справ у Балаклійському районі, особливо в дослідному господарстві "Червоний Жовтень", де за лютий заборгованість по заробітній платні виросла на 85,2 тис. грн. і становить 609 тисяч.

Відео дня

Коментуючи причини заборгованості, В.ЗВЄРЄВ заявив, що в першу чергу у цьому винні керівники даних підприємств, які не вміють або не хочуть нормально працювати.