Виборчий блок «Наша Україна» просить правоохоронців відреагувати на гальмування підрахунку голосів на Сході України. Про це йдеться у заяві блоку, переданій УНІАН прес-службою “Нашої України”.

У документі зазначається, що парламентські вибори 2006 року пройшли в цілому чесно і демократично. Нова влада виконала свої зобов’язання перед народом України, забезпечивши вільне волевиявлення громадян.

Водночас, велике занепокоєння в учасників блоку викликають факти затримки з підрахунком голосів, зокрема на Півдні та Сході України, Автономній Республіці Крим, Луганській та Донецькій областях. За інформацією, що надходить з цих дільниць, відбуваються спроби фальсифікації виборів на користь однієї з політичних сил, яка зараз перебуває на межі проходження до парламенту, зазначається у документі.

Відео дня

“Наша Україна” заявляє, що ми будемо наполягати на перерахунку голосів на тих дільницях, де відбувається штучне затягування підведення результатів виборів та притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, винних у порушенні виборчих прав громадян.

“Наша Україна” звертається до правоохоронних органів, зокрема до Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, з вимогою негайно відреагувати на цю заяву, забезпечити правопорядок, провести ретельне розслідування фактів правопорушень та не допустити фальсифікації виборів на окремих дільницях.

Як передає кореспондент УНІАН, у Харкові міська виборча комісія до сьогодні, зокрема, ще не повідомляла про попередні результати підрахунку голосів на виборах як до міської ради, так і на виборах міського голови.