Протягом 2005-2006 років управління Служби безпеки України в Харківській області сприяло поверненню у прибуток держави майже 120 млн. грн.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі УСБУ, за цей період співробітниками СБУ припинено понад 30 злочинних схем розкрадань майна і коштів шляхом їх привласнення, розтрати або зловживання службовим становищем, нецільового використання бюджетних засобів, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом.

Зокрема, викрито механізм легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом з використанням конвертаційного центру, створеного комерційною структурою. З її рахунків за підробленими документами були перераховані близько 160 млн. грн., третина з яких отримана готівкою за підробленими дорученнями. Припинено діяльність однієї із фірм по створенню аналогічного центру з метою ухилення від сплати податків на суму понад 16,5 млн. грн.

Відео дня

Всього за останній рік, повідомили у прес-центрі, викрито 24 факти ухилення від оподаткування на загальну суму майже 41 млн. грн.

Співробітниками УСБУ викрито також механізм мінімізації сплати податків з боку комерційних структур з іноземними інвестиціями при здійсненні виробництва високооктанового бензину. Внаслідок цього держбюджет недоотримав понад 82 млн. грн.

Припинено розтрату посадовими особами великих держпідприємств державних коштів у сумі майже 52 млн. грн. шляхом укладання фіктивних угод щодо надання аудиторських послуг комерційними структурами. Зокрема, в результаті вжитих заходів до статутного фонду УДЦ “Укрспецвагон” повернуто незаконно відчужені вагони загальною вартістю майже 167 млн. грн., повідомили у прес-центрі.