Сьогодні у Харкові оголошено переможців VIII Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира КРАЙНЄВА. Конкурс, за перемогу у якому змагалися близько 60 піаністів з різних країн, проходив на базі Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату протягом останньої декади березня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йому повідомив директор ХССМШІ, заслужений діяч мистецтв України Валерій АЛТУХОВ.

Володарем гран-прі у старшій віковій групі стала Динара НАДЖАФОВА – у минулому учениця харківської музичної десятирічки, яка 2-й рік навчається у Центральній музичній школі при Московській консерваторії (Росія). Грошова винагорода за перемогу – 2,5 тис. євро.

Відео дня

Гран-прі у молодшій віковій групі отримала піаністка з Китаю Сигіан ЛІ. Грошова винагорода - 1,5 євро.

Переможцями у старшій віковій групі також стали:

Перша премія – Чун ВАН (Китай).

Третя премія (друга не присуджувалася) – Михаїл ЄЛЄЦКИЙ (Білорусь), Максим ЛАВРОВ (Україна, Харків), Таміла САЛІМДЖАНОВА (Узбекистан).

Диплом і звання лауреата – Арсен ЯКОВЕНКО (Україна, Київ).

Переможці у молодшій групі:

Перша премія - Сергій БЄЛЯВСЬКИЙ (Росія), Анна ДЕНИСОВА (Росія).

Друга премія  -  Абігаль СІН (Сінгапур), Нансон ХУАН (Китай).

Третя премія   -   Надія КИСЕЛЬОВА (Україна, Керч), Марина КИСЛА (Україна, Київ).

За словами В.АЛТУХОВА, конкурс був важким, оскільки проходив у три тури і мав досить жорсткий відбір, але журі задоволене. На його думку, “конкурсанти показали високу майстерність і фактично вже сформувалися як музиканти”.

Сьогодні в ці хвилини у приміщенні Харківського академічного театру опери і балету ім. М.Лисенка розпочинається церемонія урочистого закриття конкурсу і концерт його переможців.

В.АЛТУХОВ повідомив, що 30 березня у Києві, за традицією, такий же концерт відбудеться в Національній філармонії. 2 квітня володарі гран-прі і перших премій, а також лауреати попереднього конкурсу виступлять у Москві.