Депутати Харківської обласної ради у відповідь на подання прокурора Дніпропетровської області не захотіли позбавляти свого колегу Геннадія ГОРНОСТАЄВА депутатської недоторканості.

Як передає кореспондент УНІАН, за висновком голови комісії обласної ради з політико-правових питань,  депутатської діяльності та місцевого самоврядування Анатолія ВІННИКА, таке подання не передбачене законодавством. За його словами, у подібних випадках до облради має звертатися прокурор своєї області.

Г.ГОРНОСТАЄВ на сьогодні обіймає посаду директора управління магістральних газопроводів “Харківтрансгаз”. Більшістю голосів депутати облради вирішили відмовити в наданні згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності та застосування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд або взяття під варту.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, кілька тижнів тому Харківська обласна рада не змогла розглянути одразу кілька подібних прокурорських подань, включаючи подання Генерального прокурора України щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Євгена КУШНАРЬОВА. Депутати не побажали провести розгляд цих подань.