Сьогодні у Харкові на Південному вокзалі розпочав діяти приміський термінал для потягів північного напрямку. Як передає кореспондент УНІАН, з цієї нагоди у увечері на станції Харків-Пасажирський відбувся урочистий мітинг, у якому взяли участь генеральний директор «Укрзалізниці» Василь ГЛАДКИХ та керівники Південної залізниці.

В.ГЛАДКИХ привітав земляків з відкриттям у Харкові “терміналу європейського типу” – унікального комплексу з обслуговування пасажирів, якому, за його словами, ще немає аналогів в Україні. Початок роботи цього терміналу, зазначив В.ГЛАДКИХ, наочно демонструє виконання двох важливих програм – оновлення вокзалів та рухомого складу на залізницях України. Ці програми, зазначив він, спрямовані на підвищення якості обслуговування співвітчизників та досягнення європейських стандартів.

У виступах на мітингу представники залізниці наголосили, що головною метою будівництва приміського термінала є поділ пасажиропотоків і потягів. Відтепер на Південний вокзал будуть прибувати тільки пасажирські потяги, а термінал буде приймати приміські та пасажирські потяги північного напрямку.

Відео дня

Сьогодні було здано першу чергу будівництва приміського терміналу. Вокзал має квиткову залу з чотирма касами, залу очікування, необхідні санітарно-гігієнічні приміщення. Система оповіщення пасажирів про прибуття і відправлення поїздів буде здійснюватися за допомогою повідомлення по радіо та електронних табло, установлених на платформах і в самому будинку приміського вокзалу.

Архітектурний проект терміналу був розроблений в інституті «ПівдентрансНДІпроект». У самому будівництві об`єкта брали участь підприємства та структурні підрозділи служби будівельно-монтажних робіт і цивільних споруджень Південної залізниці.

Доступ пасажирів до термінала здійснюється з боку Привокзальної площі через критий надземний перехід, у якому надалі поряд з ескалаторами будуть установлені ще травалатори – безступінчасті доріжки, що рухаються. Другу чергу будівництва терміналу, що передбачає облаштованість приміщення і прилягаючої території, будівельники Південної залізниці планують здати влітку цього року.