Спілка громадських організацій «Громадський актив Києва» висловлює обурення непрофесійними діями столичної міліції по відношенню до активістів, які ведуть передвиборчу агітацію.

Про це йдеться в заяві Спілки у зв’язку з тяжким пораненням активіста партії «ПОРА» працівниками міліції. (УНІАН: інцидент стався в ніч на 22 березня, коли співробітник міліції тяжко поранив активіста “Пори” Олександра ГЛОБЕНКА, який розклеював листівки «ПОРА за Кличка»).

“Ведення агітації – не злочин! Це не привід для того, щоб братися до зброї!”, - наголошується в заяві, текст якої передано УНІАН.

Відео дня

“Згідно зі 34 статтею Конституції, за кожним закріплюється право на свободу думки і слова, на вільне викладення своїх поглядів і переконань. І відповідно, кожен громадянин має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб на свій вибір”, йдеться в заяві. “Громадянський актив Києва” наголошує, що працівники МВС мають сприяти виконанню конституційних прав громади і захищати її, у тому числі й під час ведення агітації.

“Цей трагічний випадок підтверджує, що замість виконання своїх прямих обов’язків – захищати громадян, – працівники міліції становлять реальну загрозу для їхнього життя і здоров’я. Усі працівники МВС України – наймані – вони отримують зарплату з кишень громадян, тобто зі сплачених податків. Вони повинні охороняти наше життя. Стара система не хоче працювати за законами громадянського суспільства”, - наголошується в повідомленні.

Тому «Громадський актив Києва» заявляє, що невпинно боротиметься за створення громадянського суспільства, щоб міліція служила громадянам, а не була загрозою для їхнього життя.

Крім цього, Спілка повідомляє, що, дізнавшись про трагічну подію, двоє її активістів виїхали до лікарні, щоб надати потерпілому свою кров.