До 100-річчя харківського трамваю транспортники готують святковий сюрприз для всіх жителів Харкова.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, в Комінтернівському трамвайному депо триває відновлення трамваю, випуску 1926 року. За словами начальника управління комунального господарства Віктор КІТАНІНА, це один з перших електричних трамваїв, виготовлених на Митищінському заводі.

«Ми все робимо практично з нуля. Від трамваю залишилися тільки колісні пари та рами, плюс креслення кузова, - сказав В.КІТАНІН. - Зараз ми спробуємо відновити його в первозданному виді - з дерев`яними дверима, дерев`яними вікнами, дерев`яними сидіннями. На лінію ми його випустимо 3 липня, коли буде святкуватися 100-літній ювілей харківського трамваю».

Відео дня

Старий трамвай буде ходити своїм першим маршрутом - від площі Конституції до Південного вокзалу. Планується, що він стане екскурсійним, на ньому зможуть проїхатися всі бажаючі харків`яни та гості міста.

За словами В.КІТАНІНА, старий трамвай вже сьогодні стає знаменитим. Довідавшись про його відновлення, Одеська кіностудія вже направила заявку на проведенні зйомок з використанням харківського трамваю.