Дні французької культури під назвою “Французька весна”, які стають традиційними в Україні, цього року у Харкові розпочнуться 7 квітня. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила аташе з питань культури Посольства Франції в Україні, директор Французького культурного центру в Україні Айша КЕРРУБІ. Проект «Французька весна проводиться в Україні вже втретє і, за словами аташе, з кожним роком завойовує нових шанувальників сучасної французької культури серед українців.

За інформацією аташе, цього року “Французька весна” в Україні  розпочнеться 1 квітня на майдані Незалежності в Києві. Крім столиці і Харкова, познайомитися із сучасним і  класичним традиційним мистецтвом Франції матимуть змогу  мешканці Дніпропетровська, Донецька, Львова та Одеси.

У Харкові в церемонії відкриття  “Французької весни” візьме участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жан-Поль ВЕЗІАН. О 16.30 у міській художній галереї відкриється виставка графіки, а о 19.00 в кінотеатрі «Кінопалац-Харків» - фестиваль допрем`єрних показів фільмів.

Відео дня

В рамках програми Весни  у Харкові відбудеться джазовий концерт за участю тріо Жана-Франсуа БАЕЗА, літературна конференція з участю внука Луї Арагона Жана РІСТА, вистава «Макондо» за мотивами творів Габріеля МАРКЕСА, демонстрація короткометражних фільмів. Завершиться “Французька весна” концертом органної музики у виконанні Андре ІЗУАР, який відбудеться 29-30 квітня в Будинку органної та камерної музики.