Лідер Компартії України Петро СИМОНЕНКО вважає, що питання створення коаліції Партії регіонів та “Нашого союзу “Наша Україна” вже вирішене. Як передає кореспондент УНІАН, таку  точку зору він висловив сьогодні на прес-конференції у Харкові.

“Представники цих партій вже давно при владі і неодноразово разом працювали у всіх її органах”, - сказав П.СИМОНЕНКО. При цьому він вважає, що “коли чинну владу не влаштують результати голосування, то процес створення коаліції буде штучно затягуватися, і президент скористається своїм правом розпустити парламент”.

Провідник українських комуністів твердить при цьому, що “нинішня влада має намір зробити все для зриву виборів у Східній Україні”. П.СИМОНЕНКО говорить, що сьогодні у списках виборці дуже багато помилок і помітна недієздатність виборчих комісій, а це, на його думку,  призведе до того, що вибори на окремих дільницях будуть визнані недійсними. Особливо “керованим”, з точки зору П.СИМОНЕНКА, буде голосування на “закритих дільницях” та за кордоном. Його партія “зовсім не здивується, якщо при міністрі-соціалісті Юрію ЛУЦЕНКУ в’язниці будуть масового голосувати за СПУ, а дипломатичний корпус – за “Народний Союз “Наша Україна”, сказав П.СИМОНЕНКО.

Відео дня

Він вважає, що “провладні сили, ставлять за мету будь-яким способом перенести вибори до місцевих рад на інший час, аби, закріпившись у Верховній Раді та використовуючи адмінресурс, сформувати ради на місцях”. На думку П.СИМОНЕНКА, після виборів лідери тих партій і блоків, які увійдуть до парламенту, можуть втратити контроль над своїми політичними силами через прихід до влади великого бізнесу, і Верховна рада перетвориться на клуб олігархів. Лідер комуністів вважає, що “багато партій вже нині перетворилися на бренд, який використовується для продажу місць у списках кандидатів у депутати”. На його думку, такою сьогодні стала Соціалістична партія України.