У приміщенні 6-поверхового будинку по вул. Сумській, 39, де вчора стався малопотужний вибух, знайдено залишки вибухового пристрою. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє офіційний інтернет-сайт Центру громадських зв’язків Управління МВС України в Харківській області. За даними ЦГЗ, внаслідок вибуху, який охарактеризовано як “малопотужний”, ніхто не постраждав, матеріальних збитків не нанесено. Експертами встановлено, що вибуховий пристрій був виготовлений саморобним способом. Маса пороху, який було використано для його виготовлення, “незначна”.

ЦГЗ повідомляє, що сигнал про подію до оператора служби “02” надійшов 21 березня о 19.30 від невідомої особи. На місце події за негайно виїхали керівники обласної та міської міліції, міської прокуратури, експертно-криміналістичні групи, кінологічна та вибухово-технічна служби міліції.

На місці події встановлено, повідомляє ЦГЗ, що вибух стався “на сходовій клітині 1-го поверху 6-поверхового будинку, поблизу запасного виходу у двір неподалік від ліфтової шахти. Експертами з місця події вилучено залишки вибухового пристрою. Проведеним лабораторним аналізом визначено вид вибухової речовини – димний порох”. Вибуховий пристрій “був виготовлений саморобним способом, маса пороху, який було використано для його виготовлення,  незначна”. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ст.296 ч 4 КК України. Провадяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до споєння вибуху.

Відео дня

Представники Партії регіонів, до яких звернувся кореспондент УНІАН, подію трактують, як “вибух в офісі Партії регіонів”. За інформацією на сайті обласної організації ПР, у момент вибуху неподалік знаходився керівник виборчої кампанії ПР Євген КУШНАРЬОВ, який  той час з охоронцями вийшов з приміщення будинку. Біля виходу вони пропустили жінку, яка входила у будинок знадвору. Після того як жінка пройшла, і стався вибух “досить потужної сили”, - зазначає у своєму коментарі голова міської організації ПР Олександр КРИВЦОВ. Він повідомляє, що “у Євгена Петровича ніяких помітних тілесних ушкоджень немає. Він певний час побув у себе в кабінеті, скаржився на шум у вухах, на важкий стан голови. Потім він прийняв рішення, як і планував, виїхати на підготовку до ефіру, щоб не зірвати теледебати”.