Обласна територіальна виборча комісія не сприймає рішення Київського районного суду м. Харкова, який своєю ухвалою зобов’язав засновників Громадянського блоку Віталія Кличка в Харківській області викреслити це ім’я з офіційної назви блоку. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам голова обласної ТВК Микола СЕЛЕЗНЬОВ після засідання в обласній держадміністрації з питань виборів, в де було оприлюднене рішення суду. М.СЕЛЕЗНЬОВ назвав цю ухвалу незаконною і сказав, що ні під яким приводом жодними подібними судовими рішеннями не вдасться зірвати вибори на Харківщині.

Перед цим, виступаючи на нараді, голова політради Громадянського блоку Віталія Кличка, керівник Харківської обласної організації ПРП Іван ВАРЧЕНКО заявив, що такі, як він вважає, “волюнтаристські дії суддів можуть призвести до зриву виборів” у місцеві ради краю. На думку політика, виконати рішення суду у разі відхилення апеляції – “а це переробити або передрукувати 4,5 млн. бюлетенів” – виборчі комісії не зможуть, оскільки у них на це не буде ні часу, ні фізичних та матеріальних можливостей.

І.ВАРЧЕНКО назвав ухвалу суду незаконною, і зазначив, що “безвідповідальність суддів”, на його думку, є зайвим приводом для перегляду судової системи в Україні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у вівторок Київський районний суд м. Харкова своїм рішенням зобов’язав засновників Громадянського блоку Віталія Кличка викреслити це ім’я з офіційної назви блоку. Свою ухвалу суд обґрунтував нормами Закону “Про вибори народних депутатів України”. За висновком суддів, засновники Блоку Віталія Кличка, який утворений на Харківщині обласними організаціями партії “Реформи і Порядок” та Ліберально-демократичної партії, не мали права називати блок іменем людини, яка відсутня у їхніх виборчих списках.

Коментуючи ухвалу суду одразу після її оголошення, І.ВАРЧЕНКО заявив в інтерв’ю кореспонденту УНІАН, що Київський райсуд, на його думку, “виконав політичне замовлення”. “Жодних законних підстав для такого рішення у суду не було, оскільки Закон про вибори до місцевих рад, на відміну від Закону про вибори народних депутатів, не забороняє називати блок іменем політика, який відсутній у списку”, - сказав І.ВАРЧЕНКО. Крім того, зазначив він, “суд не мав приймати до розгляду сам позов, адже він надійшов занадто пізно, коли всі терміни для подання подібних заяв повністю спливли”. Політик додав, що судді мали б звернути увагу на те, що Харківська обласна та міська територіальні виборчі комісії до того залишили без розгляду позов через недотримання термінів оскарження.

Сьогодні І.ВАРЧЕНКО заявив журналістам, що Блок Віталія КЛИЧКА буде подавати апеляційну скаргу.