На сході так думають 43% опитаних, а на заході – 66%.

Київ. 23 листопада. УНІАН. 55% української молоді віком від 14 до 18 років вважають, що на Донбасі йде війна між Росією та Україною.

Такі дані соціологічного опитування на тему: "Покоління молодих українців: життєві пріоритети, політична активність і соціальна пам’ять" оприлюднено на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Експерт, доктор історичних наук (м.Одеса) Олександр Пригарін зазначив, що 29% респондентів вважають, що це війна між Росією та Україною та внутрішній конфлікт одночасно. За словами експерта, 8% опитаних вважають це внутрішнім збройним

конфліктом між громадянами України, а ще 8% – не можуть з'ясувати для себе, що відбувається на Донбасі.

Пригарін зауважив, що оцінка цієї ситуації по регіонах – між сходом і заходом України – різниться досить суттєво. На заході України вважають, що це війна 66% опитаних, на сході – 43%, в центрі – 53% і на півдні – 58%. В той же час внутрішнім конфліктом ситуацію на Донбасі вважають на сході 8% опитаних, на півдні – 10%, в центрі –11, на заході – 2%.

Довідка. Опитування проводилося у квітні Соціологічним інформаційно-дослідницьким центром "Пульс" (м.Одеса) у партнерстві з Міжнародним експертним клубом (МЕК) (м.Київ). Було опитано 1200 респондентів віком 14-18 років на всій території України (окрім Криму та непідконтрольних територій на сході України).

Фото: https://photo.unian.ua/theme/109522-prezentaciya-rezultatov-socoprosa-unian-pokolenie-molodyh-ukraincev-zhiznennye-prioritety-politicheskaya-aktivnost-i-socialnaya-pamyat.html