На переконання експертів, в Україні необхідно дати можливість проявитися новим лідерам.

Київ. 14 лютого. УНІАН. Представник громадського руху «Україна, що бореться» Валентина Виноградова переконана, що для ініціювання позитивних змін у суспільстві необхідно створити об’єднавчу платформу громадських організацій.

Про це вона заявила на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Валентина Виноградова акцентувала, що українські громадяни прагнули здійснення реформ заради європейського майбутнього і наголосила, що «виникає проблема спільного бачення створення стратегії та програми здійснення реформ». За її словами, це не можливо зробити, якщо «не позбутися олігархів, які захопили сьогодні владу в Україні». При цьому додала, що так звані реформи, які сьогодні є в Україні, - це лише пограбування населення.

Також,  наголосила  Виноградова, має бути «окреслено коло критичних питань, що пов’язано із здійсненням європейського вибору на засадах випереджаючого розвитку і наступного лідерства України».Вона зауважила, що в Україні необхідно «дати можливість проявитися лідерам, а не бігти за старими новими лідерами».

Валентина Виноградова наголосила на необхідності зміни виборчої системи України, зокрема, введення електронного голосування на виборах. За її словами, важливо передбачити відкликання народних депутатів та депутатів місцевих органів самоврядування, в разі невиконання ними передвиборних обіцянок.

Також, на переконання експерта, в Україні має «бути високорозвинене громадянське суспільство». За її словами, в державі багато «людей свідомих, розумних». Вона акцентувала, що потрібне об’єднання громадських рухів, щоб «створити для України позитивний сценарій розвитку держави».

В свою чергу, представник незалежних студентських профспілок України Всеволод Магдейчук додав, що таке об’єднання необхідне для позитивних змін в Україні. За його словами, на сьогодні Україна «як держава начебто розташована в центрі Європи, а насправді дуже віддалена від тих європейських цінностей, зокрема, це стосується корупції». Він наголосив, що потрібне об’єднання молодіжних організацій для побудови сильної держави, де вони зможуть реалізуватися.

Голова Асоціації християнських організацій країн Африки Валентин Еліас зауважив, що важливо розуміти, що позитивний сценарій для України - «це розвиток, який повинен відбуватися». За його словами, громадяни України стикаються з корупцією, з «антиморальними діями нашого уряду». Він наголосив, що важливо, щоб було бачення людей, як це треба долати, як має будуватися держава, де людям буде жити комфортно.

Представник ВГО «Жінки за єдність українського народу» Людмила Смолякова зазначила, що для України важливо знати своє минуле. За її словами, планується створити в Україні музей «Дивосвіт Трипілля». Вона переконана, що про історію України важливо говорити в Україні й у світі.