Також підприємство планує з вересня цього року вийти на рівень прибутковості.

Київ. 14 лютого. УНІАН. Одне з найбільших поліграфічних підприємств в Україні, столична компанія «Бліц-Інформ» планує до кінця 2018 року вийти на 80% завантаження підприємства, а з вересня - на рівень прибутковості завдяки антикризовим заходам, які з початку року проводить нове керівництво компанії.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили президент «Бліц-Інформу» Олег Дубровка, генеральний директор зразкової друкарні «Бліц-Принт» Костянтин Бурдак, начальник друкарського цеху зразкової друкарні «Бліц-Принт» Олег Мельничук, а також генеральний директор «Київського картонно-паперового комбінату» (ККПК, Обухів, Київська обл.) Віталій Баско.

За словами президента «Бліц-Інформу» Дубровки, після смерті засновника і керівника підприємства Сергія Мельничука менеджмент підприємства розвивав компанію за неефективною стратегією, що призвело до зростання кредиторської заборгованості до майже 4 млрд грн, падіння виробництва, а також закриття заводів і звільнення співробітників.

«У грудні місяці ця стратегія призвела до того, що два заводи були закриті та 200 чоловік втратили роботу. Всі ми розуміли, що компанію потрібно рятувати. Акціонери, які бачили ситуацію, що відбувається в компанії, ухвалили рішення про зміну керівництва компанії. З першого січня змінюється менеджмент компанії. Після цього нам вдалося розробити план стабілізації підприємства, план його розвитку», - повідомив Дубровка,

Він зазначив, що основними пунктами цього плану стали: укладення договорів із кредиторами і постачальниками сировини, відновлення роботи зупинених заводів, повернення клієнтів, які були загублені на ринку, а також відновлення на посаді звільненого персоналу і розширення штату до 3000 чоловік.

«На сьогодні нам вдалося знайти спільну мову з кредиторами і постачальниками сировини, нам вдалося повернути звільнених співробітників. Подальші кроки полягають в тому, щоб збільшити обсяг продажів. На сьогодні виробництво завантажене на 10-20% від своїх потужностей. До кінця 2018 року ми плануємо вийти на завантаження виробництва під 80%. Навіть, незважаючи на поточну завантаженість, компанія за минулий рік виплатила податків різних рівнів на близько 144 млн грн», - зазначив президент компанії, додавши, що до вересня цього року підприємство має вийти на рівень прибутковості.

За його словами, яскравим прикладом постачальника, який пішов назустріч компанії, є «Київський картонно-паперовий комбінат» - основний постачальник сировини для виготовлення картонної упаковки на підприємстві.

Так, присутній на прес-конференції генеральний директор «Київського картонно-паперового комбінату» Баско зазначив, що комбінат зацікавлений у розвитку «Бліц-Інформу», оскільки компанія є одним із ключових споживачів продукції ККПК.

«Ми є основним постачальником картону для компанії «Бліц-Інформ», потужності якої дозволяють переробляти до 4 тис. тонн картону на місяць, і виробляти з нього упаковку, яку споживає європейський ринок. Ми більш як 15 років співпрацювали і спостерігали, як йшло падіння цього підприємства. До кінця року компанія утворила величезний дефіцит боргу за постачання картону і, відповідно, настала межа, коли ми не могли б постачати сировину. Ми бачили, що йде падіння виробництва, йде зупинка, звільнення колективу», - сказав Баско.

«Тому наші акціонери ухвалили рішення розглянути можливості й варіант взаємного співробітництва, оскільки сьогодні ми проводимо масштабну модернізацію. Впродовж року в машину, яка виробляє картони для упаковки, буде вкладено понад 30 млн євро, що дозволить нам з травня виробляти цю продукцію європейського стандарту. Тому ми дуже зацікавлені в розвитку підприємства, і було ухвалено рішення створити спільну групу для реанімації цього підприємства. На першому етапі ми припинили судові питання, пов'язані з поверненням боргу, підписали мирову угоду щодо реструктуризації боргу, ми даємо товарний кредит, для того щоб запустити в повному обсягу «Бліц-Пак», - сказав він.

Довідка УНІАН. Акціонерна компанія «Бліц-Інформ» складається зі зразкової друкарні «Бліц-Принт» і двох заводів із виробництва упаковки - «Бліц-Пак» і «Бліц-Флекс». Компанія здійснює поставки своєї продукції на ринки 22 країн світу.