За словами Рабіновича, йдеться про маєтки вартістю 40 і 10 млн євро.

Київ. 12 лютого. УНІАН. Народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович заявляє, що французький суд на його вимогу заарештував нерухомість сім'ї заступника голови фракції «Опозиційний блок» Сергія Льовочкіна в місті Сен-Жан-Кап-Ферра.

Про це Рабінович заявив на прес-конференції в УНІАН.

«Багато років нашу країну грабують за одним і тим самим принципом: приходить якась влада, набирає, обкрадає півкраїни і потім їде, і за кордоном - у європах, америках, антигуах - будуються величезні замки, вілли, і все це відходить. Потім вони змінюються. За 26 років життя жодного разу ніхто не посягнув на святе: те, що вже вивезено, вони там прожирають», - сказав він.

Депутат повідомив, що суд у Ніцці заарештував на його вимогу «маєтку сімейки Льовочкіних» і продемонстрував відповідні документи. «Ці маєтки вказано разом з вартістю. Перший, який я заарештовував, виявився 40 млн євро. Але поруч виявився другий ще, за 10... Одна єдина сімейка, один єдиний будинок - майже 2 мільярди (гривень - УНІАН) вкладено. Я заарештував цю суму», - заявив Рабінович.

Парламентарій додав, що французький суд «зрозумів, що у сім'ї, яка ніколи в житті не працювала в бізнесі, а тільки главами адміністрацій, не може бути на один будинок 2 мільярди».

Він висловив надію на повернення цих грошей у бюджет України. «Я подав до суду, і там написано в судовому рішенні - на користь держави Україна... Ми повинні тепер методично позабирати всі ці маєтки», - наголосив депутат.

За його словами, така робота вже почалася щодо п'яти країн. «Ви не уявляєте, яка сума вимальовується. Ми повернемо до бюджету 200 млрд вже протягом цього року», - заявив Рабінович.

Він звернувся до Національного антикорупційного бюро України, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України щодо необхідності проведення роботи для повернення грошей в Україну, а генерального прокурора України він закликав взяти цю справу під контроль.

«Ці 2 мільярди, я вимагаю від прем'єр-міністра, щоб ці гроші пішли тільки на індексацію пенсій і зарплат. Особливо, військовослужбовцям», - наголосив парламентарій.

Рабінович заявив, що спільно з відповідними спецслужбами готовий працювати над подальшим поверненням активів у бюджет країни.

Крім того, він повідомив, що планує зустрічі з суддями у Франції та Італії. «Ми там теж накопали дуже цікавого персонажу нашої політики. Я намагаюся це довести... Ніколи ще такого прецеденту не було», - додав депутат.