19 січня САП направила в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати майже 1 млн грн посадовими особами Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Київ. 5 лютого. УНІАН. Активісти закликають Генеральну прокуратуру розібратися в ситуації з неправомірним заволодінням земельними ділянками Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ), розташованими в селищі Биківня (територія м.Києва).

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив адвокат, член громадської організації «Інформаційний Майдан» Михайло Слав'янин.

«На сьогодні ми підняли документацію щодо всіх цих земельних ділянок. Ми готуємо подання до Генеральної прокуратури, щоб це питання було досліджено: чому за рахунок українських платників податків антикорупційний орган (Спеціалізована антикорупційна прокуратура - УНІАН) упродовж півтора року розслідує кримінальне провадження, фактично встановлюючи реальні обставини, закінчує його, передає матеріали в суд. А за лаштунками всього цього просто здійснюються угоди із землею», - сказав він.

За словами Слав'янина, САП відкрила провадження проти колишнього керівника Концерну РРТ Костянтина Захаренка, який раніше намагався повернути на баланс державного підприємства всі земельні ділянки та майно, а не проти керівництва, яке посприяло відчуженню земельних ділянок.

«САП відкрила провадження саме з формулюванням, що не треба було це все брати на баланс. Причому не щодо майна, майна вони не бачать, а лише щодо земельних ділянок. Нове керівництво РРТ створило свою незрозумілу комісію, і вона те, що вже внесено до державного реєстру нерухомого майна, на що отримано виписки і залишилося тільки піти в реєстраційну службу і зареєструвати, все це беруть і просто знімають з балансу, навіть не списують. Я взагалі не можу зрозуміти, як можна - зняти об'єкти нерухомого майна з балансу державного підприємства", - сказав він.

За його словами, такого порушення не бачать ні Державна фіскальна служба, ані Національне антикорупційне бюро.

Присутній на прес-конференції заступник голови громадської організації «Народна Антикорупційна Армія» Валерій Пильгун заявив, що такі дії новостворених антикорупційних органів чітко вказують на присутність корупції в цих органах.

Довідка УНІАН. Концерн РРТ - державний оператор телерадіомовлення, радіорелейного і супутникового зв'язку, який здійснює трансляцію державних теле- і радіоканалів по всій території України, а також супутникове мовлення в європейських країнах.