Сторона захисту впевнена, що прокуратура не має вагомих доказів.

Київ. 18 січня. УНІАН. Сторона захисту миколаївського бізнесмена Михайла Тітова, який перебуває під вартою, найближчим часом має намір клопотати про зміну йому запобіжного заходу на домашній арешт.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН адвокат Сергій Войченко, який захищає Тітова, Олега Коноваленка, Дмитра Леонова, які були затримані правоохоронними органами 29 серпня у Миколаєві за підозрою в створенні злочинної організації.

«Найближчим часом ми підготуємо звернення до міжнародних організацій ... також найближчим часом ми будемо подавати клопотання про зміну запобіжного заходу нашим довірителям, які залишаються під вартою. Станом на сьогодні - вже троє з п'яти затриманих перебувають під домашнім арештом», - сказав Войченко, додавши, що у прокуратури немає вагомих доказів у цій справі.

«Рецепт цієї справи - зібрати міські чутки ... там одна бабуся щось сказала, там дідусь щось сказав. Я питаю, де реальні факти, реальні докази - їх немає», - повідомив адвокат.

Він зазначив, що докази не були виявлені і в ході проведених правоохоронцями обшуків.

«131 обшук, задіяна велика кількість співробітників, а знайшли лише зареєстровану зброю, так, знайшли зброю, яка зареєстрована в установленому законом порядку ... знайшли гроші, так, знайшли гроші, але у кожного з нас вдома є якісь кошти, але там не знайшли мішків грошей», - сказав Войченко.

За його словами, прокуратура також не змогла надати докази за результатами допитів потерпілих.

«Постраждалі - це окрема історія. Я завжди казав, покажіть мені громадянина, який постраждав від дій Тітова, - жодного немає. Наприклад, потерпілий, події 2013 року. Допитують цього так званого потерпілого, а він каже, що не постраждав, не має ні до кого претензій, і Титова не знає», - зазначив Войченко.

Також він повідомив, що прокуратура створює певні проблеми для нормальної роботи адвокатів, що, на його думку, свідчить про слабку позицію відомства у цій справі.

Присутня на прес-конференції адвокат Вікторія Беліменко, яка захищає ще одного фігуранта справи - Бориса Серафимова, також впевнена у невинності затриманих.

«На моє глибоке переконання, затримані перебувають під вартою незаконно, і на підтвердження моїх слів - сьогодні мій клієнт перебуває вдома зі своєю сім'єю ... Суд вищої інстанції вчора переглянув його апеляційну скаргу і взяв до уваги порушення, які були допущені слідчим суддею при застосуванні запобіжного заходу. Вчора у мого клієнта було змінено запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт», - сказала Беліменко.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/77478