Київ. 4 січня. УНІАН. У січні та лютому цього року  міжнародна організація Global IQ організовує для українців участь у Winter business school - 2018 у США і в New York Fashion Week.

Про це президент Global IQ в Україні Катерина Сотникова повідомила на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, з 6 по 16 лютого 2018 року «збирається група на тиждень моди», а також «з 28 січня ми плануємо нашу бізнес-школу - тритижневий курс».

Відео дня

Представник Global IQ в США Валерія Манзюк повідомила, що Winter business school - 2018 унікальна тим, що вперше проходитиме на території трьох штатів, а не лише в Нью-Йорку, а її учасники відвідають Каліфорнію і Вашингтон.

Як повідомляється у прес-релізі, програма дасть змогу її учасникам дізнатися про складності роботи на Wall street з перших вуст, побувати на закритій екскурсії в Федеральному резервному банку США, прослухати лекцію про роботу фінансової біржі в Нью-Йорку, розглянути бізнес-кейси з фінансового обліку та аудиту міжнародних компаній, поспілкуватися з представником The World Bank Group (International Finance Corporation).

Учасники прес-конференції також повідомили, що програмою New York Fashion Week передбачено перегляд усіх показів моди в рамках Style Fashion Art, відвідування модних вечірок, лекцій про історію моди.

Валерія Манзюк акцентувала, що спочатку програма Global IQ була представлена у вигляді одного курсу - дипломатичні семінари, потім курс був переформатований у бізнес-школу - літню і зимову. Вона зазначила, що програма розділена на дипломатичний курс, програму для юристів, програму для економістів - в цілому «близько семи різних програм».

Манзюк додала, що учасники програми мають можливість відвідувати відкриті і закриті покази New York Fashion Week.

Також вона наголосила, що Global IQ повністю займається візовими питаннями, запрошеннями.

Крім того, Валерія Манзюк повідомила, що перші два дні для учасників програм завжди екскурсійні, оскільки їм хочеться подивитися Нью-Йорк.

За її словами, далі учасники бізнес-програм працюють над «бізнес-англійською» - навчання по чотири години на день. Вона повідомила, що після проходження програми учасники «проходять сертифікований курс, і особливість цього сертифіката в тому, що є перелік вузів, які мають домовленість з нашою школою, куди вступають без тесту, а тільки за сертифікатом і співбесідою». За словами Валерії Манзюк, кожного дня читаються дві-три лекції, проходить ознайомлення з компаніями, де менеджери розповідають, як працює компанія.

Також вона розповіла, що під час програми проводяться зустрічі з дипломатами, з конгресменами США. За її словами, «найцікавіша екскурсія, напевно, була до Пентагону».

У свою чергу, президент Global IQ в Україні Катерина Сотникова повідомила, що в Україні серед молоді є велика зацікавленість у навчанні «в юридичній сфері, економічній, і медіа-курси користуються великим попитом». За її словами, також багато дівчат хочуть поїхати до Нью-Йорка на тиждень моди.

Випускник Гарвардської літньої школи, експерт Global IQ Олександр Нездоля повідомив, що під час навчання учасники програми провели зустрічі з представниками української діаспори у Силіконовій долині, а також з лідером групи «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком. За словами Нездолій, Вакарчук на той час виступав у США з концертом для нейрохірургів, які відряджалися в Україну, щоб лікувати постраждалих унаслідок бойових дій. За його словами, навчання в США має дати хороший старт для кар'єри.

Міжнародна організація Global IQ займається тематичними і освітніми програмами по всьому світу. На сьогодні має представництва у 7 країнах: США, Латвії, Польщі, Росії, Україні, Молдові та Білорусі. В Україні організація реалізує свої проекти з 2013 року.