«Еталон» цього року продав 5 тролейбусів в Україні, хоча має потенціал виробництва 60 тролейбусів на рік.

Київ. 26 грудня. УНІАН. Найбільший в Україні виробник автобусів корпорація «Еталон» планує в 2018 році вийти на європейський ринок.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко.

Відео дня

«Ми розробили новий автобус на базі екологічного стандарту Євро-6. Міжміський автобус «Еталон» Євро-6 зроблено перш за все для східноєвропейських країн. Зараз ми сконцентрувалися на Польщі і плануємо сертифікувати цю машину там. Ми підписали договір з польським дилером, який просуватиме на ринку Польщі. Також ми ведемо переговори з Іспанією про поставку 40 шкільних автобусів. Тому ми рівняємося на європейські стандарти», - сказав Бутко.

За його словами, автокорпорація «Еталон» цього року продала п‘ять тролейбусів в Україні, хоча має потенціал виробництва 60 тролейбусів на рік.

«Ми продали цього року лише п‘ять тролейбусів на 133 млн євро, хоча для країни ми могли б 60 тролейбусів за рік виготовити. На жаль, в Україні перемагають лише білоруські виробники. Таке враження, що з ними контракт... У тендері пишуть, що необхідно 15 км автономного ходу. За білоруськими цінами звичайний тролейбус коштує 5 млн, а тролейбус з автономним ходом 15 км, який має лише МАЗ, коштує 7,5 млн. Я думаю, що жителі міст будуть «дуже вдячні» владі за те, що замість шести тролейбусів куплять чотири», - наголосив президент корпорації, додавши, що корпорація в 2017 році сплатила 100 млн грн податків.

Під час прес-конференції голова правління «Чернігівського автозаводу», яке входить в «Еталон», Валерій Купцов зазначив, що цього року значно збільшився обсяг виробництва транспортних засобів.

«Якщо в 2016 році ми виготовили десяток автобусів, то цього року ми виробили понад 200 транспортних засобів», - сказав він.

Довідка УНІАН. Корпорація «Еталон» об'єднує 21 підприємство, в тому числі два автобусних заводи (в Борисполі і Чернігові), завод карданних валів «Український кардан» і Чернігівський ковальський завод.

Фото-новини з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/77161