Київ. 21 грудня. УНІАН. В Україні створено дослідний центр Enwirenment, який спільно з експертами Каліфорнійського університету «Берклі» вивчатиме ситуацію щодо розвитку містобудівної діяльності та навколишнього середовища в нашій країні.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив координатор дослідницького центру Enwirenment Владислав Ілюхін.

«Коли я отримав запрошення від Каліфорнійського університету «Берклі» приєднатися до проекту дослідження міст України, архітектури, природних зон, то я не міг відмовитися. Ми прийняли рішення, що це має бути не тільки наукова організація, однак має брати участь бізнес і громадськість. Нас підтримала консалтингова компанія UTG», - сказав він.

За словами Ілюхіна, всі бажаючі допомогти зможуть приєднатися до дослідницького центру.

«Зараз головне, щоб до нас приєднувався бізнес, громадські організації, інститути. Тому у нас є сайт Enwirenment.сom, де можна дізнатися, як приєднатися, і заповнити необхідні форми», - додав Ілюхін.

Присутній на прес-конференції віце-президент консалтингової компанії UTG Ігор Мельник зазначив, що зі свого боку його компанія надала дослідницькому центру всебічну підтримку.

«Ми допоможемо зробити наші проекти більш глибокими на базі тієї аналітики, яка досі була недоступна ... Ми виділяємо кілька наших співробітників, наш офіс, нашу аналітику для того, щоб дослідницькій групі було зручно працювати з Україною», - сказав він.

Мельник зазначив, що до цієї ініціативи приєдналися вищі навчальні заклади України, серед яких Київський національний університет ім. Т.Шевченка і Києво-Могилянська академія.

Також, за словами віце-президента компанії UTG, напрацювання дослідного центру перебуватимуть у відкритому доступі у вигляді доповідей, і кожен зможе ними скористатися.

У свою чергу, присутній на прес-конференції заступник директора департаменту з питань інвестицій КМДА Олег Світличний відзначив, що першим проектом у рамках співпраці з дослідницьким центром Enwirenment може стати індустріальний парк.

«З першого погляду перспективним виглядає проект розвитку промислового вузла «Київська бізнес-гавань» у Деснянському районі. Складовою частиною цього вузла буде промисловий парк. Це високотехнологічні об'єкти. Сьогодні місто підійшло до конкретних кроків - визначення земельної ділянки та формування концепції проекту. Тому співпраця з бізнесом і науковим середовищем є дуже важливою», - сказав він.