Київ. 15 грудня. УНІАН. В центрі Одеси 23 грудня відкриється благодійний захід «Різдвяна резиденція добра», де всі бажаючі зможуть взяти участь в організації різдвяних подарунків для дітей з неблагополучних сімей та інтернатних закладів, інвалідів, одиноких людей похилого віку.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив представник організаторів проекту, керівник БФ «Міжнародна Допомога» і БФ «Добрий Самарянин» Денис Сердиченко.

За його словами, Різдвяна резиденція добра, яка працюватиме до 8 січня, об'єднає під своїм дахом відразу три проекти: "Збери подарунок сироті", "Добрий гість" і "Друге життя ваших речей".

Резиденція працюватиме на вул. Дерибасівській з 10.00 до 22.00 щодня до 8 січня.

За словами організатора проектів БФ «Добрий Самарянин» і координатора Різдвяної резиденції добра Наталії Терехової, проект «Збери подарунок сироті» стартував заздалегідь. На цей час волонтери фонду побували в інтернатах області і дізналися, про що мріють діти напередодні Різдва.

Проект, який на сторінках БФ «Добрий самарянин» в соцмережах об'єднав дітей з 10 обласних дитячих будинків у єдиному фотоальбомі, дозволяє зробити як загальний, так і індивідуальний подарунок, про який мріє дитина-сирота з притулку, дитячого будинку або багатодітної сім'ї. Цього року планується зібрати загалом подарунків для більш ніж 3 тис. дітей з інтернатів Одеської області.

За інформацією Терехової, проект "Добрий гість" передбачає організацію та передачу продуктових наборів для людей похилого віку, малозабезпечених людей, інвалідів. Перед Новим роком та Різдвом їм планується передати продукти, з яких можна буде приготувати традиційні для свят страви.

Як уточнив Сердиченко, проект також був започаткований раніше. За участю соціальних служб було обрано близько 300 малозабезпечених одеситів, яким зазвичай передають найнеобхідніші продукти та речі.

Проект "Друге життя ваших речей" - це допомога вживаними речами, одягом, що приносять одесити. Волонтери розподіляють їх серед вимушених переселенців, а також відправляють в інтернати, притулки Одеської області.

Як повідомили організатори, окрім благодійних проектів, у рамках Резиденції добра будуть проводитись молодіжні вечори, співання колядок, гра на музичних інструментах, майстер-класи, інші розважальні заходи, діятиме фотозона.

Також буде встановлений вертеп, запрошені актори. Крім того, поряд з Резиденцією буде встановлено сцену, на якій 17 днів представники різних церков розповідатимуть про Різдво Христове.

Сердиченко закликав одеситів та гостей міста долучитись до акції та висловив сподівання, що інші області України поширять проект у себе.

Як зазначалось, ідею проведення заходу підтримав благодійний фонд ім. Олександра Коробчинського, а партнером виступила соціальна платформа «Добра справа».

Фото-новини з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/76928