Київ. 13 грудня. УНІАН. Громадські активісти ініціюють перед владою Києва розробку спільного плану дій щодо зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод на дорогах столиці.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила громадська діячка, засновниця громадської платформи “Центр розвитку міста” Людмила Костенко, яка презентувала результати проведеного соціологічного дослідження суспільної думки киян щодо основних причин порушення правил дорожнього руху (ПДР), їхньої оцінки рівня безпеки на дорогах міста та шляхів зниження рівня ДТП в столиці.

Як зазначила Костенко, тільки з початку 2017 року в Україні на дорогах загинуло майже 2 тис. людей. Кількість ДТП з постраждалими зростає, і за останні півроку ця цифра перевищила 16 тис. Кожна четверта аварія сталась у Києві. За 9 місяців цього року в столиці внаслідок ДТП загинули 174 особи.

Зважаючи на ці цифри, активісти провели дослідження, метою якого стало з’ясувати, як часто кияни порушують ПДР, що саме спонукає їх до таких дій та що необхідно змінити, аби зменшити кількість порушень та, відповідно, аварій на дорогах міста. Опитування проводилося представниками ГО “Центр розвитку міста” з 20 листопада по 1 грудня 2017 року у десяти районах Києва. Всього було проведено 5000 інтерв'ю з респондентами віком від 25 років - з них 2500 пішоходів та 2500 водіїв.

Опитування показало, що в рейтингу найпопулярніших порушень ПДР серед столичних водіїв на першому місці – перевищення допустимої швидкості. У цьому зізналися 40% респондентів. На другому місці – порушення правил паркування – 37,4%. Третє місце – перетин суцільної подвійної смуги – це понад 28% усіх порушень. При цьому водії зазначили, що майже в половині випадків на порушення правил вони йшли, бо поруч не було транспортних засобів, які б могли становити для них загрозу. Причиною ще 42% випадків порушень ПДР стала необхідність вчасно потрапити на роботу чи додому. Причиною ще 26% порушень ПДР столичні водії назвали погано обладнану дорогу.

Опитування пішоходів показало, що 19% - тобто п’ята частина – не знають про те, що чинним законодавством передбачено штрафи для порушників-пішоходів. При цьому, як повідомила Костенко, кожен десятий з респондентів зізнався, що порушує ПДР щодня, а ще 13% роблять це кілька разів на тиждень. Найбільша кількість порушень пов’язана з перетином пішоходами проїжджої частини в непризначених для цього місцях – 79% випадків.

Серед чинників, які б могли вплинути на зменшення кількості порушень, 53% опитуваних назвали збільшення числа обладнаних пішохідних переходів. На думку майже третини респондентів, покращенню ситуації сприяло б і збільшення кількості світлофорів у тих місцях, де люди постійно переходять дорогу. Трохи менше третини опитаних (28,4%) зазначили, що штрафи змусили б учасників дорожнього руху дотримуватись правил.

«Кожен п’ятий учасник опитування однією з причин вимушених порушень ПДР називав недосконалість транспортної інфраструктури. Тому вирішити проблему великої кількості ДТП за допомогою лише законодавчих ініціатив неможливо. Потрібен комплексний підхід. Найперше необхідно об’єднати зусилля місцевої влади та громади. І є декілька кроків, які ми плануємо реалізувати та імплементувати в подальшу нашу дію. Так, найближчим часом ми плануємо представити на широкий загал карту найнебезпечніших перехресть Києва, а потім ми її передамо керманичам міста, щоб розробити план дій громади та Київської міської держадміністрації щодо зменшення кількості ДТП на дорогах столиці. І в першу чергу, ми будемо приділяти увагу найнебезпечнішим пішохідним переходам, переходам біля дитячих садочків і шкіл», - зазначила представник ГО.

Також, за її словами, планується розробити пропозиції від громади щодо внесення змін до чинного законодавства.

Активісти планують провести широку інформаційну кампанію щодо підвищення культури як водіїв, так і пішоходів.

Костенко закликали інші громадські організації та небайдужих киян долучитися до роботи, щоб зробити Київ безпечним містом.