Київ. 7 грудня. УНІАН. Суддя нового Верховного суду Лариса Рогач вбачає основним завданням нового ВС вироблення стабільності і послідовної судової практики.

Про це вона заявила на прес-конференції в УНІАН.

“Позиція і роль Верховного суду полягає у запровадженні єдності та гармонізації судової практики, а щодо справедливості і неупередженості судових рішень — це є роль кожного судді усієї судової системи, в тому числі і Верховного суду”, - зауважила суддя.

Окрім того, вона додала, що новий ВС буде змушений розглядати дуже велику кількість справ, які йому перейшли в спадок від Верховного суду України, що припинив свою діяльність.

Нині на розгляді перебуває близько 60 тисяч справ, які ВС повинен буде розглянути. Вона додала, що з огляду на таку величезну кількість справ буде дуже важко забезпечити єдність судової практики, проте це потрібно буде робити.

Вона також додала, що коли єдність судової практики буде напрацьована ВС, то громадяни вже будуть розуміти чи варто їм звертатися зі своєю справою до Верховного суду, чи ні: “завдання Верховного суду визначити послідовну і стабільну практику, щоб особи, які звертаються до суду заздалегідь знали, яким чином буде застосовано норму закону, щоб можливо у майбутньому у них не було потреби звертатися до ВС”.

Фото с прес-конференції:https://photo.unian.net/ukr/themes/76746