I міжнародний фестиваль «Майстри Сталевої Грані»  пройде 09-10 грудня 2017 року в Центрі Національної Ідеї «Українский Дім» (вул. Хрещатик, 2).

Ножове шоу «Сталева Грань» - популярний серед професіоналів, початківців  та глядачів фестиваль, який майже десять років поспіль є основною подією в Україні для захоплених людей, що цінують холодну красу, відкриває новий проект, де ще більше уваги буде приділено розвитку культури та ознайомленню з процесами виготолення виборів з металу, шкіри, глини тощо.

Відео дня

9-10 грудня у центрі Києва зберуться Майстри "Сталевої Грані»: майстри ножової справи, ковалі, гончарі, майстри різноманітних народних українських промислів. Глядачів очікують майстер-класи з кування ножів, сокир, підковок тощо. Крім того, слідуючи багаточисельним побажанням глядачів, майстри ковальської справи будуть навчати куванню тих предметів, які запропонують самі глядачі-учасники майстер-класів. До того ж, відвідувачі зможуть побачити шабельні бої, відвідати семінари із самозахисту та домедичної допомоги, прийняти участь у конкурсах, що проводяться як для дорослих, так і для малечі.

Родзинкою фестивалю "Майстри Сталевої Грані» стане відтворення вікових традицій. Зокрема, вперше ковалями  продемонструють традиційне литво у землю, а також "казкове" вечірне кування.

В рамках офіційного відкриття  I міжнародного фестивалю «Майстри Сталевої Грані» учасники фестивалю за присутності  вдови відомого в Україні коваля Петра Федоряки, який трагічно загинув в АТО у 2014 році, офіційно передадуть «Капсулу часу» представнику музею Історії Києва. Капсула буде зберігатися в одній із філій музею з приміткою «відкрити не раніше 2121 року». У вересні 2017 року, під час XIX "Сталевій грані", майстри зі всіх куточків України долучилися до виготовлення та наповнення "Капсули часу» . Її висота 800 мм,внутрішній діаметр- 150 мм. У капсулу помістили цікаві речі, які розповідають про історію  України у наші дні, про людей, їхню роботу, побут, життя (особливу увагу приділили українським ковалям, які загинули під час АТО), а також в капсулу вклали великий спільний лист для нащадків. Лист підписали на тільки українці, а й гості з інших країн, зокрема зі Швеціі та Німеччини.

Графік роботи I міжнародного фестивалю «Майстри Сталевої Грані» та додаткова інформація: http://steeledge.com.ua/