Київ. 4 грудня. УНІАН. Депутати партії «Відродження» закликали президента України Петра Порошенка проявити політичну волю і визначити як невідкладний для розгляду законопроект про підвищення соціального захисту для сімей із дітьми.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представники партії «Відродження».

За словами народного депутата групи «Партія «Відродження», члена Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я Андрія Шипка, законопроект покликаний підтримати молоді сім'ї з дітьми.

«Потрібно, щоб держава підтримувала молоді сім'ї. Ми пропонуємо вдвічі збільшити фінансування при народженні першої, другої, третьої дитини, хочемо повернути допомогу з догляду за дитиною до 3 років, безплатне харчування для дітей в молодших класах», - сказав він.

Депутат зазначив, що підтримка молодих сімей має стати пріоритетом, оскільки в даний час українська молодь масово мігрує за кордон, а смертність значно перевищує народжуваність.

«Сьогодні кожен день в нашій державі на 500 українців стає менше. За 9 місяців цього року українська нація втратила більш як 150 тис. українців», - сказав Шипко.

Як зазначив присутній на прес-конференції один із авторів документа депутат Василь Гуляєв, законопроект не тільки підвищує соціальні виплати, а й повертає деякі скасовані пільги.

«Законопроектом повертається безплатне харчування дітей в 1-4-х класах. Багато дітей йдуть до школи з думкою, що там можна поїсти. Також законопроектом передбачається ввести пільговий проїзд для учнів», - сказав він.

Він зазначив, що молоді батьки не відчувають підтримку від держави, оскільки пільги і виплати, які існують на даний момент, не можуть забезпечити гідного життя.

«Ми звертаємося до президента, щоб він прийняв законопроект як невідкладний і вніс до парламенту. Якщо законопроект буде внесено до парламенту, його неможливо буде не ухвалити», - сказав він.

За словами першого заступника голови партії «Відродження», представника України у Венеціанській комісії (2013-2017) Володимира Пилипенка, для підтримки законопроекту на сайті президента була зареєстрована відповідна петиція.

«29 серпня ми зареєстрували петицію, щоб президент скористався своїм конституційним правом і визначив законопроект як невідкладний», - сказав Пилипенко.

Він зазначив, що депутати об'їздили всю Україну і просили людей підтримати петицію і проголосувати за неї на сайті президента.

«Люди були готові проголосувати, але процедура голосування дуже складна, і люди запропонували письмово проголосувати... Ми зібрали 56 тис. письмових підписів, це у 2 рази більше, ніж необхідно», - сказав він.

Крім того, за його словами, на сайті президента петицію підтримали майже 7 тис. громадян.

Як повідомляв УНІАН, президент України від 4 грудня виступив з ініціативою підвищити мінімальну заробітну плату в 2018 році до 4 100 грн з 3 200 грн.

В Україні з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата була підвищена в 2 рази - до 3 200 грн, і набули чинності законодавчі норми, що передбачають за виплату зарплат «у конверті» штраф у розмірі 100 мінімальних заробітних плат.