Київ. 30 листопада. УНІАН. Відомі українські музиканти і виконавці, об’єднані у громадську спілку «Творче патріотичне об’єднання «Музичний Батальйон», анонсують концертний тур у прифронтові райони Донецької та Луганської областей.

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН президент благодійної організації «Фонд сприяння ініціативам газети «День» Микола Гриценко, концертний тур приурочено до Дня Збройних сил України.

«Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» стало тим основним, дієвим, патріотичним осередком, який вже протягом кількох років займається волонтерською роботою на сході України», - зазначив Гриценко.

За його словами, концертний тур у рамках проекту «Співаймо козаче, нехай ворог плаче» за участю відомих українських виконавців проходитиме з 3 до 6 грудня у Сєверодонецьку, Щасті, Станиці Луганській Луганської області, Авдіївці, Мар'їнці, Світлодарську Донецької області та в деяких інших населених пунктах прифронтової зони.

У заходах візьмуть участь відомі українські гурти: «Тінь Сонця», «ТаРута», «Фата Моргана», «Ягіч», «Очеретяний кіт», автор-виконавець Христина Панасюк та інші.

Як зазначають організатори акції, музичні заходи до Дня збройних сил України розпочнуться святковим концертом 3 грудня у Сєверодонецьку та завершаться виступами українських музикантів в окремих військових частинах.

Своєю чергою, виконувач обов’язків начальника відділення культурологічного забезпечення військ ЗСУ Володимир Матвійчук зауважив, що «пісня на лінії фронту надзвичайно потрібна, моральний стан наших воїнів високий, але те, що музиканти приїжджають до них та співають їм пісні, має дуже велике значення».

Учасник концертного туру, лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк відзначив, що приїжджає в зону бойових дій з 2014 року.

«Вперше я був в Амвросіївці в 2014 році і пізніше, з 2015 року, ми почали активно долучатися до маршрутів «Музичного батальйону» та розширили географію своїх виступів в зоні бойових дій. Зараз їх продовжуємо, зараз планується поїздка на Луганщину в прифронтову зону, і головне, що заплановані виступи у військових базах неподалік річки Сіверський Донець на Луганщині», - зазначив він.

Крім того, організатори акції повідомили, що концертний тур проводиться також для вшанування пам’яті загиблого голови фракції "Блоку Петра Порошенка" у Сєвєродонецькій міськраді Сергія Самарського.

Як повідомляв УНІАН, тіло голови фракції "БПП" у Сєвєродонецькій міськраді Сергія Самарського знайшли о 00.30 3 листопада з ознаками насильницької смерті.

У поліції назвали головною версією розслідування вбивства депутата його політичну діяльність.