Київ. 29 листопада. УНІАН. Творчий колектив українського фільму «Межа» проведе низку зустрічей зі студентами.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив продюсер фільму «Межа» Андрій Єрмак.

«Ми зустрілись з керівниками провідних вузів, з ректорами, заступниками ректорів і почали діалог з приводу проведення зустрічей зі знімальною групою, дискусії зі студентами. Я був дуже вражений тому, як цю ідею сприйняли, яку підтримку ми отримали, яку зацікавленість ми отримали. Це дуже приємно, тому що, коли створювали цю картину, нам було дуже важливо, щоб її побачив глядач. Дуже важливо, щоб вони (фільм «Межа» та майбутні фільми, які планують знімати) не залишились без уваги, спонукнули людей до якихось думок, до обговорення. Ми хочемо зробити дуже відкриту бесіду не тільки з приводу фільму, а й взагалі, бо фільм піднімає такі важливі питання – чи можливо, наприклад, бути успішним в Україні, не переступаючи межу, моральну, законну, що нам дала євроінтеграція, як можна робити бізнес зі світом, дуже цікаво прослухати людей студентського віку», - розповів продюсер.

Він також зауважив успіх у словацькому прокаті фільму «Межа». «Зараз ми на екваторі українського прокату. У Словаччині прокат був дуже успішним. Більше 5% населення у Словаччині передивилось цю картину. На жаль, я не можу сказати про такий успіх в Україні, але прокат продовжується. Є певні проблеми, і це, в першу чергу, я думаю, стосується роботи дистриб’ютора, не кінотеатрів. Ми отримали розпис, у якому більшість сеансів були поставлені на 12.00-14.00, але ми оптимісти, і нас так просто не зламати, і ми знайшли дуже цікаві підходи для кінотеатрів…. Зробити пост у соцмережі, де люди підтверджують, що хочуть прийти на сеанс. У Миколаєві зібралось вже 300 таких людей, і ми домовились про окремий сеанс для них… Я за те, щоб була чесна конкуренція», - наголосив Єрмак.

У свою чергу актор фільму «Межа» Макар Тихомиров зазначив, що підтримує ініціативу продюсера стрічки щодо проведення зустрічей зі студентами. «Буду чекати цих зустрічей, бо цікаво буде послухати, про що думає молодь. Цікаво поспілкуватись зі студентами нетеатральних вузів», - сказав він.

Проректор Національного університету харчових технологій Олександр Бесараб додав наступне: «Покоління молодих має на чомусь навчатись, бачити життєві приклади, вчинки і потім на основі цього обирати напрямок своєї діяльності, дій і вчинків. З цієї точки зору, дуже приємно, що після дуже великої перерви почалось відроджуватись вітчизняне кіно. Прекрасно, що є такий фільм. За досконалістю його порівнюють з фільмом «Хрещений батько» - з його психологічними переходами, зміною світогляду. Мені здається, це дуже корисно. Ми досягли домовленості робити зустрічі зі студентами. Я думаю, така форма спілкування принесе користь державі».