Київ. 9 листопада. УНІАН. У столиці України з 14 до 21 листопада відбудеться фестиваль ізраїльської культури «Дні Єрусалиму в Києві», повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські на прес-конференції в УНІАН.

«Цього року ми відзначаємо 50-річчя возз'єднання Єрусалиму і для нас це дуже велика подія. Оскільки Україна є одним із наших головних партнерів, ми хотіли б передати ту атмосферу, що існує сьогодні в Єрусалимі і в Україну теж... Ми організовуємо фестиваль з цілою низкою заходів, які будуть відкриті для наших українських друзів. І ми будемо дуже раді бачити вас усіх, щоб маленький шматочок Єрусалиму був і тут у Києві», - сказав Бєлоцерковські.

Заступник генерального директора із закордонних зв'язків Національної філармонії України Хосе Ернандес, який був присутній на прес-конференції, повідомив, що в рамках фестивалю Національна філармонія представляє концерт камерної музики провідного музичного колективу світу «Єрусалимський квартет».

«Цей концерт має величезне значення для нас. Ми дуже вдячні посольству Ізраїлю за підтримку і зусилля в плануванні та проведенні цього концерту. Ми запрошуємо всіх до Національної філармонії України ім. Лисенка у вівторок, 14 листопада о 19:00», - сказав Ернандес.

Також у рамках днів Єрусалиму 16 листопада стартують покази кінопрограми фестивалю, до якої увійдуть чотири фільми, зняті в Ізраїлі. Про це на прес-конференції повідомив програмний директор компанії, яка спеціалізується на прокаті арт-кіно «Артхаус Трафік» Ілля Дядик.

«Кіно Ізраїлю - прекрасний приклад гармонізованого об'єднання якісної кінематографії та толерантності до широкої глядацької аудиторії. Глядачі можуть бути впевнені, що, якщо вони прийдуть на комедію - фільм буде наповнений прекрасним гумором, а трилери - захоплюючими пригодами», - сказав Дядик.

Він повідомив, що до програми кінофестивалю відібрано фільми, які так чи інакше відображають життя в Єрусалимі. Відбір відбувався за жанровими принципам, щоб кожен глядач зміг знайти для себе історію за смаком.

Дядик повідомив, що фільми, відібрані до програми кіносекціі, були відзначені національними преміями й брали участь у міжнародних кінооглядах класу А. Покази в кінотеатрі «Оскар» у ТРЦ Gulliver можуть відвідати всі бажаючі - доступ на сеанси безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті.

Помічник з питань культури посольства держави Ізраїль в Україні Світлана Тяпіна зазначила, що в рамках фестивалю «Дні Єрусалиму» посольство Ізраїлю підготувало сюрприз. Тому після 19 листопада відомий шеф Аві Леві готуватиме страви ізраїльської кухні в ресторані «Любимый дядя», тим самим ознайомивши киян із тонкощами та секретами ізраїльської кухні.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/76147