Київ. 2 листопада. УНІАН. Ірпінська міська рада ініціювала і профінансувала розробку ескізного проекту організації території регіонального ландшафтного парку в Біличанському лісі на території села Коцюбинське, щоб уникнути подальшої вирубки лісу, повідомив міський голова Ірпеня Володимир Карплюк на прес-конференції в УНІАН.

«Якщо ми все-таки реалізуємо проект і буде створений регіональний ландшафтний парк, ні в кого не буде можливості знищувати дерева. Щодня населення Коцюбинського і Києва користувати меться цим облагородженим об'єктом. А сьогодні ним цікавляться лише зацікавлені особи в продажу деревини», - заявив Карплюк.

Він повідомив, що проект розробляли одні з кращих учених в Україні, які досконально вивчили і флору, і фауну. За його словами, в цьому проекті вказано повний перелік рослин і тварин, які представлені в національному парку. А також прописані всі необхідні заходи для збереження лісу.

«Ми щиро переконані, що лише після того, як цей національний парк буде облагороджений, коли будуть чітко встановлені його межі, можливо навіть будуть встановлені чіткі знаки, які інформуватимуть про те, що це саме територія національного парку, саме тоді може припинитися вирубка Біличанського лісу», - зазначив мер Ірпеня.

Він повідомив, що створення регіонального ландшафтного парку на території села Коцюбинське утворить цілий перелік інфраструктурних об'єктів, які дадуть можливість жителям Коцюбинського працювати в межах парку. Також, за словами Карплюка, парк сприятиме серйозному туристичному потоку, це буде серйозний проект, який практично вдихне нове життя в село Коцюбинське.

Карплюк наголосив, що національний парк перестануть нищити лише після того, як його винесуть в натуру, позначать його чіткі межі, і додав, що Ірпінська міська рада готова це профінансувати, щоб уникнути маніпуляцій.

На запитання кореспондента УНІАН про терміни реалізації проекту, міський голова Ірпеня відповів, що в першу чергу для реалізації даного проекту необхідна воля державних структур. При цьому, він не повідомив про часові рамки і про держструктури, рішення яких необхідне для реалізації проекту.

Він додав, що в разі схвалення проекту, Ірпінська міська рада готова частину фінансування виділяти з Ірпінського міського бюджету. Карплюк зазначив, що кошторисна частина проекту ще не розроблена, оскільки додатковий розділ проекту - це додаткові витрати.

Як повідомляв УНІАН, Карплюк є мером Ірпеня з 2014 року. За словами міського голови, за час його перебування на посаді бюджет розвитку міста зріс у 28 разів, облагороджено 17 зелених зон, реалізовано понад 200 соціальних інфраструктурних проектів..