Київ. 2 листопада. УНІАН. Компанія «ЕЛЕКТРОЮКРЕЙН», що входить до міжнародної групи EST (ELECTRO SOLAR TECH) розвитку енергоефективних проектів, анонсувала створення автономних поселень під Києвом, які будуть повністю забезпечені енергоресурсами завдяки використанню відновлюваних джерел енергії.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії Анатолій Кравцов.

«Зараз у нас є проект зі створення цілого міста на 50 тис. о сіб у районі Житомирської траси - буквально 30 км від Києва. У нас є близько 4,6 тис. га землі. Вже є генплан розвитку цього міста. Наша мрія, яку ми впроваджуємо в життя, - створення окремого екологічно чистого нового міста, де люди не платитимуть за комунальні послуги», - сказав Кравцов.

Відео дня

Присутній на прес-конференції виконавчий директор компанії «ЕЛЕКТРОЮКРЕЙН» Володимир Тарасов зазначив, що вже в наступному році почнеться реалізація двох невеликих поселень на 260 домоволодінь під Києвом.

«Ми з партнерами вже придбали дві земельні ділянки на Бориспільському і Житомирському напрямках для однотипних поселень на 260 домоволодінь. Будинки будуть від 40 до 160 кв. м, які вже зараз проектуються. Ми плануємо, що перші екземпляри будуть введені в експлуатацію восени наступного року, а саме будівництво розпочнеться навесні», - сказав Тарасов.

Він повідомив, що вартість таких домоволодінь стартуватиме від 25 тис. дол, при цьому жителі не платитимуть за комунальні послуги.

«Ціна цих домоволодінь буде від 25 тис. дол. І знову ж жителі цих апартаментів не платитимуть за комунальні послуги взагалі. Купуючи там квартиру, будиночок, ти розумієш, що, не виходячи за певні рамки, ти гарантовано забезпечений і звільнений від оплати комунальних послуг», - зазначив Тарасов.

У свою чергу, Кравцов як приклад такого поселення привів Чилі, де, за його словами, жителі деякий час не платили за електроенергію завдяки використанню відновлюваних джерел енергії.

«Скажімо, в Чилі люди деякий час не платять за електроенергію, оскільки вони не купували вугілля, а ставили сонячні електростанції. Гарантійний термін експлуатації сонячної електростанції 25 років, а термін окупності від 3,5 до 4,5 років», - сказав він, додавши, що зараз його компанія займається будівництвом під Києвом сонячної електростанції потужністю 100 Мвт.

Як повідомляв УНІАН, у січні-вересні 2017 року понад 1,2 тис. сімей в Україні встановили на своїх будинках сонячні електростанції, що в півтора рази більше, ніж за весь 2016 рік.

Введення в експлуатацію нових потужностей відновлюваної енергетики, що працюють за «зеленим» тарифом в Україні, в січні-вересні 2017 року збільшилося в 3,7 раза порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 201,9 МВт.

Загальна встановлена потужність відновлюваних джерел енергії за 9 місяців 2017 року в Україні зросла на 18% і становить 1320 МВт.

Компанія «ЕЛЕКТРОЮКРЕЙН» в Україні представлена національним проектом розвитку і передовою науково-виробничою компанією, яка покликана сформувати стратегічні основи для лідерства України шляхом максимального впровадження та популяризації електротранспорту, безвідходних відновлюваних джерел енергії, а також всіх супутніх сервісів до них на території України та інших країн.