Київ. 1 листопада. УНІАН. Українські мандрівники планують здійснити подорож через Атлантичний океан із Кабо-Верде (держава на островах Зеленого Мису в Атлантичному океані) до Куби на вітрильному катамарані з 2 грудня 2017 року до 13 січня 2018 року.

Про це повідомив мандрівник і мореплавець, засновник агентства подорожей «Aleksandr Travel» Олександр Солярчук у ході прес-конференції в УНІАН.

«Ми (дружина Солярчука і троє попутників - УНІАН) вилітаємо на Кабо-Верде 1 грудня, 2 грудня ми вже заселяємося на катамаран, готуємося до виходу і виходимо. Фінішуємо ми на Кубі 13 січня», - сказав Солярчук.

Він зазначив, що це буде третій трансатлантичний перехід для їхньої команди. Вони вже здійснювали такі подорожі в 2015 році й на початку 2017 року.

Цю трансатлантичну подорож тривалістю 6 тижнів буде здійснено за таким маршрутом: острови Кабо-Верде - о.Сент-Люсія - острови Карибського басейну - Ямайка - Куба.

Солярчук повідомив, що наразі на катамарані з чотирма двомісними каютами, який вони орендують, є ще три вільних місця. Частка одного учасника подорожі становить не менше 2 тис. євро, без урахування авіаперельотів, зв'язку та харчування.

«Наш перехід, який був цього року..., у нас були на борту практично всі бізнесмени і підприємці. Багато хто говорить, що це змінило їхнє життя, змінило підхід до бізнесу, до життя», - поділився Солярчук.

Він повідомив, що завдяки спеціальним приладам у команди завжди був супутниковий зв'язок. Крім того, за словами Солярчука, у них були два аналітика погоди на березі, які давали рекомендації з берега.

Довідка УНІАН. Агентство «Aleksandr Travel» займається організацією подорожей світом на вітрильних яхтах і катамаранах і має успішний досвід подорожей у багатьох країнах, зокрема в Італії, Іспанії, Франції, Хорватії, Чорногорії, Греції, Туреччині та інших. За всю історію існування агентства сформовані ним екіпажі на чолі із засновником і власником Олександром Солярчуком, який виступає шкіпером під час подорожей, здійснили вже два переходи через Атлантичний океан (у 2015 та 2017 роках).