Київ. 26 жовтня. УНІАН. Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки столичної влади розпочинає у столиці доброчинну акцію «Намисто милосердя», мета якої – спонукати громадян робити благодійні вчинки.

Про це голова міської організації товариства Тетяна Гоєнко повідомила на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, акція присвячена 100-річчю заснування Товариства Червоного Хреста України, що відзначатиметься наступного року.

Як повідомила Гоєнко, мета проекту - привернути увагу суспільства до основних цінностей життя: гуманності, людяності, доброти та взаємодопомоги.

Гоєнко повідомила, що в рамках цієї акції Товариство Червоного Хреста надасть кожному громадянину можливість долучитися до доброчинності в цікавому саме для нього напрямку.

Вона додала, що найближчим часом інформація про акцію, про участь у ній буде розміщена на білбордах у місті.

«І якщо акція буде підтримана, то зібрана допомога піде, насамперед, на потреби інвалідів, самотніх хворих людей, які не можуть вийти зі своїх домівок, бо прикуті до ліжок, – їх у нас в місті близько 5 тисяч. Другий напрямок – це наші поранені військові, демобілізовані військові, учасники АТО, тобто ті люди, які постраждали від військових подій і потребують підтримки. Є напрямок – діти, і це діти-інваліди. Ще один напрямок – це забезпечення роботи медико-соціальних центрів Товариства Червоного Хреста та поповнення складських припасів на випадок надзвичайних ситуацій», - зазначила керівник міської організації товариства.

За словами Гоєнко, є три основні складові проекту «Намисто милосердя».

Зокрема, це розвиток волонтерського руху, що включає такі заходи як заснування та підтримка Академії волонтерів, формування та забезпечення загонів швидкого реагування, популяризація донорства крові, навчання громадян навичкам надання першої медичної допомоги.

Іншою складовою є підтримка вразливих верств населення. Це розвиток медико-соціальних центрів; організація безоплатного банку одягу, меблів, техніки; відкриття пунктів прокату речей по догляду за тяжкохворими; надання адресної допомоги тим, хто її потребує.

Ще однією складовою акції, додала Гоєнко, стане популяризація діяльності ТЧХУ, що включає налагодження партнерських зв’язків, проведення інформативних, художньо-естетичних, спортивних заходів.

Результати акції планується презентувати у середині квітня 2018 року.