Київ. 20 жовтня. УНІАН. Благодійний фонд “Квітна” закликає українських жінок проводити самообстеження та регулярно відвідувати мамолога для своєчасної діагностики і раннього виявлення захворювань молочної залози.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили:  засновник фонду Уріель Штерн, директор фонду Григорій Колодач, благодійники фонду - директор компанії "ВЕККА", одеський бард  Семен Каліка та гендиректор компанії  ELIO Юрій Коростильов, а також підопічна фонду Юлія Маличенко. Захід присвячений Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози і зірковому проекту “Обіцяй собі берегти себе”.

Проект “Обіцяй собі берегти себе” підтримали такі зірки, як Джамала, Марічка Падалко, Василіса Фролова, Анна Різатдінова, Аніта Луценко, Ірина Блохіна, Габріелла Массанга.

Відео дня

Штерн зазначив, що фонд веде просвітницьку діяльність та інформує жінок щодо того, як можна уникнути проблем із захворюваннями молочної залози, і наскільки важливо регулярно проводити обстеження.

“На жаль, більшість жінок у щоденній метушні на роботі і вдома залишають своє здоров’я на другому плані. Це 12 млн українок, що становить 60% працюючого населення країни. Тому “Квітна” звертається до кожного роботодавця, керівника великих і маленьких організацій — проявити турботу про українок і приєднатися до проекту “Пішла, щоб повернутися”, давши кожній працюючій жінці один оплачуваний вихідний на рік, щоби відвідати мамолога”, - підкреслив Уріель Штерн.

“Потрібно вчасно звертатися до фахівців, починати лікування і продовжувати жити повним і яскравим життям. І, звичайно, дорогі жінки, любите себе. Бережіть себе, піклуйтеся про себе. Не чекайте тривожного дзвіночка”, - наголосила присутня на прес-конференції телеведуча Габріелла Массанга.