Київ. 18 жовтня. УНІАН. У Києві 20-22 жовтня у Міжнародному виставковому центрі відбудеться ювілейний 15-й салон авторських ляльок «Модна лялька» і 17-та міжнародна виставка «Рукоділля. Бізнес та хобі».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН головний редактор журналу «Модне рукоділля» Юрій Шуманський, який виступає організатором салону ляльок та виставки рукоділля та творчості.

Він зазначив, що у рамках виставки, яка організовується на понад 2,5 тис. кв метрів площі, будуть презентовані роботи майстрів і дизайнерів з 7 країн світу, відбудуться майстер-класи для всіх бажаючих і буде проведено благодійний аукціон, лоти для якого надали зірки шоу-бізнесу.

Відео дня

За інформацією Шуманського, на виставці ляльок будуть презентовані роботи 191 художника-лялькаря, які приїдуть з різних регіонів України, а також з країн Європи. Будуть представлені авторські колекційні, антикварні, інтер’єрні, ігрові ляльки, а також ведмедики Тедді та інші авторські іграшки.

«Це понад 1500 робіт авторів. І також будуть представлені тематичні проекти, які готують об’єднання лялькарів зі Львова та Києва», - сказав Шуманський щодо салону «Модна лялька».

Передбачено вже традиційне проведення конкурсу краси серед авторських ляльок.

У виставці «Рукоділля. Бізнес та хобі» заявлено 170 учасників, серед яких 139 дизайнерів та майстрів. Буде представлено роботи з бісероплетіння, вишивки, печворку тощо.

«Відбудеться 31 подіумний показ колекцій одягу від 35 дизайнерів, авторської біжутерії, аксесуарів. Пройде 7 фіналів авторських конкурсів, серед яких бісерний дизайн від професіоналів, бісерний дизайн від дітей. Також відбудеться 50 годин майстер-класів за різною тематикою рукоділля», - поінформував Шуманський.

Також на виставці зберуться виробники матеріалів, сучасних інструментів для творчості та хобі.

Крім того, зазначив він, у програмі міжнародної виставки будуть представлені унікальні проекти, серед яких, показ одягу від відомого дизайнера одягу з Одеси, моделями в якому будуть діти з синдромом Дауна - проект в рамках соціальної адаптації "Сонячний настрій" (захід відбудеться 20 жовтня). Також у рамках програми соціальної адаптації на виставці рукоділля будуть представлені роботи дітей з порушенням слуху та мови, учнів спеціалізованої школи-інтернату №18.

Вхідний квиток на виставку коштуватиме 40 грн, але всі пільговики, в тому числі учасники АТО, та діти до 14 років матимуть можливість відвідати виставку безкоштовно.

Крім того, Шуманський анонсував новий проект - передріздвяну виставку «Парад подарунків», яка відбудеться у столичному МВЦ 8-10 грудня. На ній буде представлено ексклюзивні подарунки, серед яких ляльки, аксесуари, біжутерія, вироби печворк та фелтингу.