Київ. 17 жовтня. УНІАН. Співпраця України з Китайською Народною Республікою сприятиме розвитку сучасних технологій у медицині в усіх напрямках в нашій країні.

Про це повідомила президент Асоціації неонатологів України Тетяна Знаменська на прес-конференції в УНІАН.

З ініціативи та за підтримки Асоціації неонатологів України 5 лікарів з різних регіонів України з 20 липня по 13 вересня 2017 року взяли участь у тренінговому курсі в Китайській Народній Республіці. Тренінг було організовано в рамках міжнародного співробітництва України і Китаю за підтримки Міністерства торгівлі КНР та за участю Національної академії наук України.

Відео дня

"Ми підписали меморандум про взаємодію з КНР, і в рамках цього меморандуму ми хочемо розвивати всі напрямки медицини, тому що китайська медицина пішла набагато більше вперед, порівняно з українською, і мені дуже приємно, що люди, яких ми відрядили, привезли дуже багато вражень, дуже багато нових технологій, і я сподіваюся, що найближчим часом ми будемо їх (технології - УНІАН) впроваджувати на території України", - сказала Знаменська.

Вона додала, що Асоціація розвиває не тільки неонатологію, і за цією програмою також зможуть поїхати акушери-гінекологи, неврологи, офтальмологи, фахівці загальної хірургії, онкології, гематології.

"Ми сподіваємося, що співпраця, яку ми розвиваємо, принесе свої плоди - це зниження материнської та дитячої смертності на території України", - зазначила президент Асоціації.

Виконавчий директор Китайської торгової асоціації Руслан Осипенко, який також був присутній на прес-конференції, заявив, що Китайська торгова асоціація бере на себе обов'язок продовжувати такі програми і спільно з посольством Китаю в Україні зробити все, щоб якомога більше українських лікарів побачили Китай, отримали нові ділові контакти, дістали можливість зміцнювати взаємодію між українськими та китайськими фахівцями. Він додав, що наступного року ці програми буде продовжено.

Довідка УНІАН. Тренінгова програма була організована в рамках міжнародного співробітництва України і Китаю за підтримки Міністерства торгівлі КНР та за участю Національної академії наук України.

Спонсорами проекту виступили Китайська Торгова Асоціація, радник з торгово-економічних питань посольства КНР в Україні пан Лю Цзюнь, Національна академія наук України та Асоціація неонатологів України.

Національна академія медичних наук України та Асоціація неонатологів України підписали меморандум про співпрацю 5 квітня 2017 року, також 25 липня 2017 року був підписаний меморандум з Київським національним торговельно-економічним університетом.

Меморандуми не передбачають поїздок, а є проявом наміру довгострокового співробітництва, в рамках якого  залучають  партнерів до різних програм і заходів, які пропонуються Торговим представництвом КНР і спонсоруються Міністерством Комерції Китаю. Можливість участі в цих програмах українські фахівці отримали завдяки створенню Китайської Торгової Асоціації у 2015 році, як моста між двома країнами, а також приєднання України до ініціативи «Один пояс, один шлях».