Захід пройде у виставковому центрі АККО Інтернешнл (Київ, проспект Перемоги, 40Б, парк ім. Пушкіна).

Однією з центральних подій XIX "Сталевої грані" стане виготовлення і передача в Музей історії Києва "Капсули часу» -2017.

23 вересня 1939 року на фестивалі в Нью-Йорку була закладена одна з найвідоміших «Капсул часу» з жаростійкого скла, а 23 вересня 2017 року майстри ковальської справи з усіх куточків України-учасники «Сталевий Грані» викують українську «Капсулу часу», висотою 800 мм і внутрішнім діаметром 150 мм. У капсулу помістять цікаві речі, що розповідають про історію, "Сталевій грані" та її учасників, про їхню роботу, побут, життя, а також в капсулу помістять великий спільний лист в майбутнє від усіх бажаючих взяти участь гостей фестивалю.

Відео дня

З 10.00, на відкритому майданчику перед вистовочного центром, відбудеться завершальний етап виготовлення «Капсули часу» за участю ковалів «Кузні Петра", Центру традиційного ковальських ремесла, Кременчуцького спілки ковалів Полтавщини, а також ковалів з інших куточків України. Орієнтовно о 10.30 готову і запечатану «Капсулу часу» передадуть представнику музею Історії Києва-музею столиці України, в якій традиційно проводитися головне Ножове шоу країни. «Капсула часу» буде зберігатися в одній з філій музею з припискою «відкрити не раніше 2121 року».

Крім того, вперше шоу "Сталева грань" відвідає «зірковий гість» і легенда ножового світу Дітмар Поль (Dietmar Pohl)-власник компанії Pohl Force GmbH - Knives for the World's Elite, творець ножів для багатьох сучасних культових кінострічок ( "London has fallen" і ін.), один світових кінозірок Джерарда Батлера, Сильвестра Сталлоне, Арнольда Шварценеггера і ін., автор книг про бойові ножах і ножах спецпідрозділів.

Традиційно в рамках ножове шоу «Сталева грань» протягом двох днів будуть проходити навчальні майстер-класи та змагання, для глядачів підготовлена ​​велика і різноманітна шоу-програма і величезна кількість різноманітних конкурсів з цінними призами. Крім того, вперше на СГ відбудеться ножовий квест.

У програмі XIX "Сталевої грані": представники українського козацтва, реконструкторских об'єднань, шкіл історичного фехтування, спортивних федерацій та клубів виступлять з показовими номерами і проведуть інтерактиви з дорослими і дітьми; проводитимуться навчальні семінари та майстер-класи з багатьох актуальних тем як для дорослих, так і для дітей з самозахисту, першої долікарської допомоги, по туризму та виживання і т.д. Всі майстер-класи та семінари в рамках шоу проводяться інструкторами безкоштовно.

Традиційно буде працювати місто майстрів і глядачі зможуть спробувати себе в якості гончара, коваля, заточника і ін.

Графік роботи XIX ножового шоу «Сталева грань»:

23.09.17: 10.30 - 19.00;

24.09.17: 10.00 - 18.00.

Адреса: ВЦ АККО Інтернешнл

(Київ, проспект Перемоги, 40Б. Парк ім. Пушкіна).

Акредитація ЗМІ обов'язкова. Телефон: (066) 172 17 85

Повна програма XIX ножового шоу «Сталева грань»:

http://steeledge.com.ua/ru/program/