Київ. 20 вересня. УНІАН. Європейська асамблея жінок-депутатів у партнерстві з Міжнародним посольством жінок-підприємців та Всеукраїнським об'єднанням жінок-депутатів, за фінансової підтримки Асоціації міст України, оголосила всеукраїнський конкурс «Кращі ініціативи жінок України для економічного розвитку місцевих громад».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили представники Європейської асамблеї жінок-депутатів, депутати Верховної Ради України Оксана Білозір та Олена Масоріна, а також депутат Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй.

«Це всеукраїнський конкурс, заявки на який подають жінки-підприємці, вчені, депутати і просто активістки. Вони зможуть представити свої проекти, ініціативи, які вони реалізували і які вплинули на економічний розвиток міст, сіл, громад, країни або ж міжнародні відносини», - сказала Попсуй.

Відео дня

Вона повідомила, що в конкурсі передбачено кілька категорій: «Підприємництво», «Управління», «Громадська діяльність», «Наукова діяльність» і «Нова Україна».

«Тобто це може бути і наукове дослідження, і рішення місцевої або сільської ради з приводу поліпшення умов економічного розвитку, організація власної справи тощо. А до категорії «Нова Україна» входять ті ініціативи, які були успішні, але не входять до перерахованих вище категорій», - пояснила депутат Ірпінської міськради.

Вона додала, що заявки на участь у конкурсі приймаються до 1 листопада на сайті http://ccwea.org.ua/. Автори 5 найкращих жіночих ініціатив будуть нагороджені тижневою навчальною поїздкою до Європейського парламенту.

«Наш проект покликаний посилити роль жінки, активність жінок на місцях, які реалізовують важливі ініціативи, але більший акцент робиться на економічне зростання і розвиток місцевих громад», - наголосила Попсуй.

«Ми повинні допомогти сильним українським жінкам і створити комфортні умови для їх самореалізації», - сказала Білозір.

Вона повідомила, що в 2004 році проводилося дослідження, в результаті якого було виявлено, що тільки 10% українських жінок обіймали посади заступників керівників різних структур, підприємств і відомств.

За словами Білозір, нинішня ситуація істотно не змінилася. В уряді працюють близько 20% жінок. А це означає, що жінки набагато меншою мірою мають можливість впливати на прийняття рішень державної важливості.

Довідка УНІАН. Європейська асамблея жінок-депутатів - міжнародна громадська організація, яка прагне об'єднати жінок зі сфери політики та самоврядування для успішного впровадження реформ та кращих практик управління на державному рівні і на місцях, використовуючи принципи прозорості, справедливості, рівності, гласності, верховенства права і прав людини.