Київ. 20 вересня. УНІАН. У Києві з 30 вересня по 4 жовтня проходитиме масштабний міжнародний фестиваль театрів ляльок «Puppet.UP!»

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник літературно-драматургічної частини Київського академічного театру ляльок, генеральний секретар ВГО “Український центр міжнародної спілки діячів театру ляльок “УНІМА-УКРАЇНА” Дар'я Іванова.

Як відзначила Іванова «з 30 вересня по 4 жовтня Київський академічний театр ляльок презентує наймасштабніший театральний фестиваль столиці – І Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «Puppet.UP!».

Відео дня

За її словами, захід проводитиметься за підтримки Київської міської державної адміністрації та Київського міського голови Віталія Кличка».

Співорганізаторами фестивалю також виступають Всеукраїнська громадська організація «Український центр міжнародної спілки діячів театру ляльок «УНІМА-Україна» та Національна спілка театральних діячів України.

Іванова повідомила, що у конкурсній програмі фестивалю буде представлено вистави для дітей та дорослих 16 країн світу, які вперше презентуватимуться на українській сцені.

Як підкреслив керівник режисерської частини Київського академічного театру ляльок, голова Київського осередку ВГО “Український центр міжнародної спілки діячів театру ляльок “УНІМА-УКРАЇНА” Ігор Федірко, у міжнародному журі фестивалю — провідні театральні діячі України, Сербії, Угорщини, Грузії.

В рамках програми фестивалю по всьому Києву функціонуватимуть соціальні майданчики із благодійними виставами театру та дитячих театральних колективів.

Фестиваль розпочнеться 30 вересня о 18.00 на Європейській площі, де стартуватиме міська театралізована хода "Puppet.UP!" з країнами-учасницями і барабанним шоу "Live Drums Show", а о 19.00 на Контрактовій площі відбудеться прем'єра вистави "Легенда про Київ" із гігантськими ляльками та театром вогню.

Заслужений працівник культури України, директор-художній керівник Київського академічного театру ляльок Ірина Чернікова додала, що «цей фестиваль присвячений 90-річчю нашого театру. Ідея цього фестивалю – це те, як більше об’єднати киян, гостей нашого міста різних вікових категорій навколо цієї події».

«Це велике дійство ми розпочинаємо із соціальної програми, наш фестиваль має соціальну складову. Майже в усіх районах Києва родини мають можливість переглянути безкоштовно вистави нашого колективу, кращих дитячих колективів Києва і взяти участь в розважальній програмі», - додала вона.