Київ. 5 вересня. УНІАН. У Києві з 18 по 22 вересня відбудеться 7-й міжнародний медіафорум KYIV MEDIA WEEK - 2017.

Про це директор медіаконсалтингової компанії Media Resources Management, директор KYIV MEDIA WEEK Вікторія Ярмощук повідомила сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За її словами, KYIV MEDIA WEEK – це унікальне поєднання міжнародного ринку контенту і цілої низки конференцій та спеціальних заходів для професіоналів у сфері телебачення, кіно, new media і суміжних областей в одному місці та в один час.

Ярмощук також наголосила, що з 2011 року медіафорум KYIV MEDIA WEEK виступає єдиною платформою для продуктивного спілкування ключових гравців медіабізнесу України з колегами і партнерами з усього світу.

Вона також зазначила, що головними особливостями цьогорічного медіафоруму стане безпрецедентна кількість заходів: міжнародний ринок контенту, 5 традиційних конференцій та 8 спеціальних заходів. У заходах візьмуть участь експерти телебізнесу та кінобізнесу світового рівня, представники державних органів України, спеціальні гості від міжнародних індустріальних організацій та фондів.

«Вже чотири роки медіаринок нашої країни живе в умовах підвищеної турбулентності і бореться як з внутрішнім, так і з зовнішнім викликами, вибудовуючи бізнес-моделі у відповідності з реаліями нашого часу. Таким чином, щоб гармонійно розвиватись, потрібно не лише правильно вибудовувати стосунки і бізнес-моделі всередині країни, але й працювати послідовно з зарубіжними ринками та партнерами. Керуючись цими принципами, ми і склали програму KYIV MEDIA WEEK - 2017. Всі заходи медіафоруму так чи інакше торкаються двох напрямків – внутрішній ринок України з його проблемами та можливими шляхами їх вирішення та глобальний медіаринок, на якому, ми впевнені, Україна має великі перспективи», - наголосила Ярмощук.

Вона також повідомила, що у рамках форуму, зокрема, 18 вересня відбудеться українсько-китайський круглий стіл, на якому зберуться керівники медіапродакшнкомпаній, представники кіноіндустрії обох країн та учасники галузевих об’єднань. Наступного дня відбудеться круглий стіл за участі представників Кореї. Також цього дня відбудеться круглий стіл, присвячений співробітництву України та Молдови у сфері кіноіндустрії.

Серед традиційних заходів медіафоруму: конференція та скринінг Format Show (18 вересня), міжнародний ринок контенту Content Market (19-20 вересня), конференція «Кінобізнес» (20 вересня), конференція PayTV in Ukraine (20 вересня).

Своєю чергою виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Ігор Коваль повідомив про особливості конференції «Телебачення та бізнес», що пройде 21 вересня у рамках медіафоруму.

«Наша мета - обговорити те, яким чином розвиваються параметри ринку, і не просто обговорити інфляцію та вартість реклами, а й те, які цінності охоплюють ці процеси. Традиційно ми почнемо з саміту медіалідерів... Великий шматок приділений у нас рекламному ринку, де будуть обговорені прогнози наступного року… Для нас важливо донести, як до спеціалістів ринку, так і до наших рекламодавців розуміння того, як буде рухатись галузь у майбутньому», - сказав він.

Водночас керівник проекту B2B Doc Алекс Ширяєв повідомив про ще один захід у рамках KYIV MEDIA WEEK – форум копродукції B2B Doc CoProduction Meetings, який пройде 18 вересня.

«B2B Doc - зовсім молода ініціатива із Швеції, яка була створена шведськими документалістами. Це відкрита платформа документалістів із десяти країн, куди входять Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Білорусь, Україна, Молдова, Грузія, Вірменія. Завдання B2B Doc – створювати місце зустрічі для документалістів, де б вони зустрічались, обговорювали спільні проекти, а B2B Doc їх підтримував фінансово, консультаційно, і допомагати їм виходити на європейські ринки, де є гроші на фінансування документального кіно», - сказав Ширяєв.

За його словами, Україна для B2B Doc є ключовим партнером.

«Оскільки тут не лише креативні ресурси, потужний технічний пул, серйозні фінанси, які ідуть на фінансування документального кіно, а й тому що Україна лежить в центрі всіх наших десяти країн, і проекти мають відношення до України.

До того ж в Україні є декілька кінофестивалів, де зустрічаються документалісти. І нам дуже цікаво співпрацювати з KYIV MEDIA WEEK, бо нам здається, що важливо представити інтереси документального кіно на тій платформі, котра має пряме відношення до телебачення», - наголосив Ширяєв.

Також у рамках цьогорічного медіафоруму запланована низка додаткових заходів. Зокрема, конференція для правовласників «Боротьба із піратством в Україні: що зроблено і що робити», спеціальний захід у рамках проекту «TVій серіал», майстер-клас Film.ua Факультет «Як змусити digital-контент працювати на себе у 2018 році?», спеціальна доповідь щодо кінематографічної літератури.

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко висловив думку, що медіафорум є важливим майданчиком для розвитку індустрії. Він також висловив сподівання, що цьогорічний KYIV MEDIA WEEK буде успішним.

Фото-новини з прес-конференції:https://photo.unian.net/ukr/themes/74790