Київ. 30 серпня. УНІАН. Представники громадськості вважають, що медики повинні давати дозвіл на відвідування дитсадків і шкіл нещепленим дітям.

Як заявив на прес-конференції в УНІАН президент ГО "Ліга захисту громадянських прав" В'ячеслав Костильов, в Україні існує протистояння державної системи і громадян, які не хочуть вакцинувати своїх дітей. «Традиційно держава діє через абсолютно неправдиві відомості, які вкидаються в суспільство через залякування і тиск на соціум, не пускаючи в садки і школи нещеплених дітей, перешкоджаючи таким чином конституційному праву на отримання освіти громадян. Навіть якщо здорова дитина проходить всіх лікарів, обходить з формою всіх фахівців, їй не підписують цю довідку або виписують «вовчий квиток». Цей службовий злочин скоюється масово в усіх медичних установах країни», - сказав Костильов.

Він вважає, що лікарі не мають права визначати, може дитина відвідувати дитячий колектив чи не може лише за наявністю у неї всіх щеплень.

«Якщо дитина здорова, лікарі повинні це констатувати і давати дозвіл на відвідування дитячих колективів. У МОЗ існує негласний наказ не підписувати нещепленим дітям дозвіл на відвідування дитсадків і шкіл. У МОЗ було заявлено, що в країні - епідемія коклюшу й дифтерії. Епідемія - це дуже конкретно і серйозно ... з наказами МОЗ, з сигналами з місць з виявлення вогнищ, з підвищенням епідемічного порогу. Спробуйте звернутися до Міністерства охорони здоров'я або ВООЗ, ви не знайдете слідів подібних епідемій. Яка мета цих заяв - посіяти панічні настрої серед батьків, можливо, виправдати закупівлі препаратів вакцин і т.д. Подібні речі відбуваються постійно. Система охорони здоров'я порочна і корумпована. І вакцинація не виняток. Ключові експерти, які агітують за вакцинацію, отримують гроші від виробників вакцин. Підкуп - основний інструмент з просування фармпродукції», - сказав Костильов.

Член ГО "Ліга захисту громадянських прав", лікар-гомеопат Наталія Коломієць зазначила, що більш як 10 років громадська організація висвітлює питання впливу вакцинації на здоров'я дітей. «Дитяче здоров'я і життя залишаються розмінною монетою в руках «великої фарми». Ми маємо факти загального зростання дитячої інвалідності, омолодження важких захворювань, ранніх смертей і генетичних захворювань. Країни, уряди яких адекватно оцінюватимуть ризики масових щеплень для здоров'я майбутніх поколінь, можуть вберегти своє населення від цієї загрози. Швеція стала країною, яка відхилила серію законопроектів про обов'язкову вакцинацію. Головними причинами названо загрозу серйозних наслідків для здоров'я людей і порушення конституційних прав громадян на вибір власних способів охорони здоров'я», - сказала Коломієць.