Київ. 10 серпня. УНІАН. Активісти Бахмацького району Чернігівської області просять Генпрокуратуру розслідувати корупційні схеми в районі та взяти ситуацію під контроль, повідомив на прес-конференції в УНІАН голова громадської організації «Всеукраїнський комітет «Наступ» Руслан Секела.

В прес-конференції також взяли участь депутат Бахмацької районної ради чернігівської області Таїсія Марченко, координатор проєктів ГО  «Всеукраїнський комітет «Наступ»  Едуард Голодов, активісти Чернігівського осередку ГО  «Всеукраїнський комітет «Наступ» Дмитро Березан та Олег Лимар.

«Майже всі тендери виграються фактично однією і тією самою структурою. На рівні району за приблизними розрахунками близько 25-35% бюджету, які йдуть на тендери, просто розкрадаються», - повідомив Секела.

Він також зазначив, що активісти зібрали 5297 підписів під зверненням до генерального прокурора про систематичне розкрадання бюджетних коштів, а це - кожен 8 житель Бахмацького району. Секела повідомив, що сьогодні після прес-конференції вони передадуть звернення в Генпрокуратуру.

«Розкрадають будь-які інвестиції, які надходять до нашого району: при закупівлі продуктів харчування для шкіл, територіального центру, дитячих садків, для лікарень, це також стосується прокладання водо- і газопроводів. Нехтують умовами тендеру, оскільки, згідно з документами, довжина водогону мала становити від 100 метрів, а у нас його проклали від 10 до 12 метрів. Тобто купили відходи практично за безцінь, а відмили величезні гроші», - відзначила депутат Бахмацької районного ради Чернігівської області Таїсія Марченко.

Учасники прес-конференції повідомили, що корупційні скандали в районі відбуваються постійно впродовж трьох років. «Ми хочемо підняти це питання на всеукраїнський рівень і сподіваємося, що силові органи відреагують на наше звернення», - сказав керівник «Наступу» Секела.

Фото-новини з прес-конеренції: https://photo.unian.net/ukr/themes/74273